Muntele Morţii, loc de emanare al gazelor toxice sau bază OZN?
În partea nordică a Uralilor, Muntele Morţii a făcut numeroase victime. Numele unor astfel de locuri serveşte de cele mai multe ori ca atenţionare de a nu pătrunde în acea zonă. Numele vârfului din partea nordică a Uralilor, Kholat Sjahyl, s-a tradus în limba mansi că Muntele Morţii. Peste veacuri s-a dovedit că muntelui i-a fost atribuit numele în mod corect.
Vechii locuitori ai zonei îşi mai amintesc de accidentul care a avut loc în această zonă în februarie 1959, când un grup de la Institutul Politehnic Ural şi-a instalat tabăra pe versantul cel mai rău famat. Încă nu se ştie din ce cauze dar, peste câteva zile, oamenii au fost găsiţi morţi. S-au vehiculat mai multe ipoteze în acest sens: s-a presupus că oamenii au fost ucişi de un fulger globular sau că au murit din cauza unor OZN-uri. S-a mai presupus că turiştii au intrat accidental în zona în care se făceau teste secrete pentru armele cu vid.
A fost ciudată descoperirea faptului că pielea celor decedaţi avea o neobişnuită tenta roşie; oamenii prezentau răni şi hemoragie internă. Aceste simptome sunt tipice dezastrelor provocate de o bombă cu vid care rarefiază aerul pe o zonă întinsă. La periferia unei astfel de zone vasele sangvine umane explodează pur şi simplu din cauza presiunii interne extrem de mari. Pentru cei care se afla în epicentrul teritoriului, corpul se dezmembrează. Oricum nici una din aceste vesiuni nu a fost confirmată.
Cei care investighează astfel de fenomene sunt siguri ca locuri geografice cu astfel de nume sunt mai curând zone cu anomalii, unde au loc procese naturale neobişnuite.
Misterele unor regiuni au fost descoperite. Spre exemplu, în Valea Morţii din Rusia au fost descoperite de curând multe schelete umane, iar cercetătorii au afirmat că moartea acestora a survenit din cauza gazelor vulcanice deosebit de nocive care erau emise prin fisurile pământului. Aceste gaze paralizau pur şi simplu căile respiratorii. În zonă au fost găsite şi rămăşiţe ale unor păsări şi chiar ale câtorva urşi. În orice caz nu există explicaţii clare ale întregului fenomen.
0 Response to "Muntele Morţii, loc de emanare al gazelor toxice sau bază OZN?"
Post a Comment