Delfinii sunt criminali in serie

Delfinii sunt criminali in serie

Cercetatorii care au autopsiat o serie de cetacee gasite moarte pe plajele britanice au ajuns la o concluzie cel putin uimitoare: acestea au fost ucise de delfinii Tursiops truncatus sau delfinii cu bot gros.

Anumite specii de cetacee apar cu regularitate pe plajele britanice. Conform unui raport al autoritatilor britanice, cauza mortii a 15 din 56 de exemplare gasite este “trauma fizica ca urmare a unui atac”.
Biologii sunt de parere ca delfinii au inceput sa se ucida intre ei, din cauza rezervelor de mancare care sunt din ce in ce mai putine. Se pare ca acestia sunt atat de flamanzi incat se lupta intre ei pentru hrana. Lucru sustinut si de rezultatul autopsiilor, care au confirmat faptul ca 13 din 56 de exemplare au murit de foame.

Insa delfinii cu botul gros nu ucid alti delfini pentru a-i manca, iar in cazul exemplarelor de delfini Risso decedate, acest fapt se explica cu atat mai putin, cu cat cele doua specii nu au acelasi tip de hrana.
Biologii au pus comportamentul violent al acestora pe seama imputinarii stocurilor de peste, insa unii dintre ei sunt de parere ca delfinii cu botul gros ucid de…placere. Aceasta parere isi are din ce in ce mai multi adepti in randul cercetatorilor, deoarece acest tip de delfin este cunoscut pentru accesele sale de violenta.

0 Response to "Delfinii sunt criminali in serie"

Post a Comment

Powered by eBizar