Au fost descoperite primele silozuri de cereale din Egiptul antic

Au fost descoperite primele silozuri de cereale din Egiptul antic

In cadrul unei expeditii a Universitatii din Chicago la Tell Edfu, in sudul Egiptului, s-au descoperit noi informatii referitoare la un aspect putin cunoscut si inteles al Egiptului antic: dezvoltarea primelor orase ale unei culturi, cunoscuta in special pentru arhitectura sa monumentala.

Activitatea de anul trecut a scos la suprafata nenumarate urme ala unor silozuri care contineau resturi ale primelor tipuri de grau dezvoltate de catre agricultorii Egiptului antic.
“Munca noastra de la Edfu este extrem de importanta, deoarece am evidentiat pentru prima data in istorie societatea urbana a vechilor egipteni, alaturi de birouri, centre de administratie, ateliere de manufacturi, case de locuit, adaposturi, silozuri si strazi. Toate acestea erau, de fapt, parghii ale controlului si puterii faraonilor.”, declara Nadine Moeler, profesor in cadrul Universitatii din Chicago.

Marile silozuri descoperite aici apartin celei de-a saptesprezecea dinastii (1630-1520 i.e.n.) si constau in cladiri construite din caramida, cu 16 coloane de lemn drept structura de rezistenta. Cu un diametru de 5-7 metri, acestea sunt cele mai mari astfel de silozuri din lumea antica.
Cladirile administrative si silozurile erau de fapt centrul activitatii egiptene din acele timpuri. Pentru ca granarele si cerealele aveau rolul de moneda de schimb, silozurile nu functionau doar ca si rezerve de hrana, ci aveau inclusiv rolul de banci.

0 Response to "Au fost descoperite primele silozuri de cereale din Egiptul antic"

Post a Comment

Powered by eBizar