Adevaratele costuri ale pescuitului ilegal

Adevaratele costuri ale pescuitului ilegal

Furtul de peste din mari si oceane are loc in fiecare zi in tarile sarace ale lumii si, din pacate, in din ce in ce mai multe tari bogate, anunta BBC.

In general, asemenea activitati au loc departe de privirile autoritatilor sau cu acordul tacit al acestora. Prin urmare, cei mai multi dintre braconieri scapa nepedepsiti. Valoarea estimativa a castigurilor obtinute din pescuitul ilegal atinge, la nivel global, halucinanta suma de 15 miliarde de dolari, asta in conditiile in care pierderile ecologice nu pot fi decat banuite.

Pierderile cele mai mari se regasesc, conform specialistilor, pe coasta de vest a Africii si in Marea Mediterana, acolo unde pescuitul ilegal depaseste uneori capturile legale de peste. De asemenea, distrugerea populatiilor de vertebrate a facut loc populatiilor de meduze care distrug cantitati impresionante de peste. Situatia este evidenta, mai ales, in Japonia, acolo unde, in ultimii ani, pescarii si-au vazut veniturile serios reduse din cauza invaziei uriaselor meduze Nomura.

Chiar daca ONU a introdus, inca din 1992, legi aspre cu privire la braconajul oceanic, solutia pare fara iesire pentru autoritati. Tot ce au putut face oficialii tarilor confruntate cu pescuitul ilegal masiv a fost sa atraga atentia asupra problemele deja existente si sa isi propuna gasirea unor solutii pentru prevenirea unui dezastru la nivel planetar.

0 Response to "Adevaratele costuri ale pescuitului ilegal"

Post a Comment

Powered by eBizar