Descoperirea unui nou recif de corali starneste interesul lumii stiintifice

Descoperirea unui nou recif de corali starneste interesul lumii stiintifice

Oamenii de stiinta au anuntat descoperirea unui nou recif de corali, posibil cel mai mare din Atlanticul de Sud. Situat in preajma Abrolhos Bank din largul coastelor statului brazilian Bahia, reciful este studiat in premiera de mai multe echipe de cercetatori.

Oceanologi din cadrul Conservation International, Universitatea Federala Espirito Santo si Universitatea Federala din Bahia au anuntat ca au descoperit noul refugiu marin pe baza marturiilor pescarilor locali, care aminteu adeseori de existenta unui posibil recif, inca neexplorat.
Ecosistemul de la Albohoros Bank este unul dintre cele mai importante recife de corali din Oceanul Planetar pentru ca adaposteste un numar record de specii de vietuitoare marine precum corali, pesti si moluste. Multe dintre aceste specii sunt endemisme, nemaifiind intalnite decat in apele acestui recif.

Cercetatorii au stabilit ca noul recif se intinde pe o lungime de aproximativ 15 kilometri, iar apa are o adancime cuprinsa inte 20-73 metri.
“Datorita inaccesibilitatii sale, reciful este literalmente impanzit de vietati, in unele locuri densitatea acestora este de 30 de ori mai mare decat in oricare alta aglomerare din preajma recifelor cunoscute”, declara Guilherme Dutra, directorul programelor marine din Brazilia. Autoritatile braziliene intentioneaza sa treaca sub protectie intreaga zona.

0 Response to "Descoperirea unui nou recif de corali starneste interesul lumii stiintifice"

Post a Comment

Powered by eBizar