Fantoma care l-a facut pe un barbat sa se lase de fumat

John Alther din SUA nici nu stia ce-l asteapta cind si-a cumparat cabana aflata la doar 65 km de orasul in care locuia. Spera ca acolo, in apropierea muntilor, pe malul micului lac de linga casa, sa se poata odihni dupa zilele solicitante din timpul saptaminii, pescuind in liniste, departe de stresul de la oras.


Ingrijorarile au aparut din prima seara

Cabana era micuta, la parter avea un living si bucatarie, iar sus, la mansarda, doua dormitoare mici.

John a aprins focul in semineu si, dupa ce a mincat, a vrut sa-si aprinda o tigara: dar pachetul pe care stia sigur ca l-a lasat pe masuta nu mai era de gasit. A rascolit toata casa dupa el, dar fara nici un rezultat. Noroc ca mai avea citeva pachete in dormitor. A luat un pachet si a coborit sa-si savureze tigara. A tras de doua ori din ea cind a auzit un zgomot afara si s-a dus sa vada despre ce este vorba.

Nu a vazut nimic neobisnuit, dar cind s-a intors nu-i venea sa creada: pachetul de tigari disparuse, la fel ca si tigara pe care o lasase in scrumiera.

Fantoma aprinde focul in semineu

Desi putin ingrijorat, domnul Alther a trecut cu vederea acest incident si nimic nu l-a mai surprins pentru ca intimplator zilele urmatoare a fumat doar afara.

Alta data insa un ciudat eveniment l-a facut sa-si puna intrebari serioase si sa inceapa sa faca niste investigatii in zona.

Iesise la pescuit, ca de obicei, dis-de-dimineata si curind a inceput o ploaie rece si iute care in citeva clipe l-a udat fleasca. Mare i-a fost surprinderea cind, la intrarea in living, a vazut focul din semineu aprins. Stia sigur ca nu el a aprins focul si a inceput sa caute sa vada daca nu are musafiri… Nici vorba!

Batrina indianca ii povesteste de barbatul care a construit cabana

Atunci si-a dat seama John ca ceva ciudat se petrece in cabana lui si uitind de odihna si relaxare a dat fuga in satul din apropiere, pe vremuri locuit de indieni, pentru a se sfatui cu cineva. Asa a ajuns sa vorbeasca cu o batrina indianca ce vindea intr-o piateta tot felul de obiecte artizanale pentru turisti.

L-a privit cu atentie pe ciudatul barbat care intreba pe departe despre zona, locuitori, case… pina a ajuns sa intrebe si ce voia sa afle: cine a construit casuta pe care o cumparase el si cine a mai locuit acolo.

Ea i-a spus ca acolo si-a construit casuta un barbat bolnav care s-a mutat aici, sa-si petreaca ultimele zile, sperind totusi ca aerul tare de munte sa-i faca bine.

Dar batrina l-a indrumat sa ia legatura cu un barbat care-l ajutase la gospodarie pe barbatul bolnav, el stia sigur mai multe amanunte.

O boala de plamini l-a secerat la numai 45 de ani

Cu greu domnul Alther l-a convins pe batrin sa vorbeasca. Pina la urma acesta, aflind motivele pentru care tinarul se afla in fata lui si convingindu-se ca nu este interesat doar de senzational, i-a povestit de domnul Denster, cel pe care acum mai bine de 30 de ani il ajutase sa ridice cabana.

Venise in zona, asa cum a zis si batrina indianca, pentru aerul curat de aici, suferea de o boala de plamini datorata excesului de tutun, iar medicii nu-i mai dadeau multe zile. Totusi, datorita regimului strict si aerului s-a mai bucurat de viata vreo 2 ani.

Batrinul a povestit ca cel care a construit cabana tot timpul se caia ca si-a batut joc de sanatatea lui si ca acum, la nici 45 de ani, trebuia sa moara.

Tinarul proprietar a inteles mesajul

Atunci, John Alther a inteles ca spiritul domnului Denster este cel care are grija de el, ca el ii arunca pachetele de tigari si nu-l lasa sa-si ruineze sanatatea asa cum a facut-o el si tot el este cel care-i aprinde focul sa se poata incalzi.

Tot atunci John a inteles ca este privilegiat, ca fantoma cea grijulie nu s-a purtat la fel de bine cu ceilalti proprietari ai cabanei poate din cauza ca erau mult mai zgomotosi. Ei foloseau cabana sa faca petreceri cu muzica care se auzea pina departe, lacul atit de indragit de John era neingrijit si drept urmare fantoma se folosea de toata puterea ei pentru a-i infricosa si pune pe fuga pe oaspetii veniti aici: usi care se inchideau sau deschideau zgomotos in miezul noptii, urlete infioratoare care veneau parca de peste tot, focuri care se stingeau sau se aprindeau fara nici o explicatie logica.

Prietenia cu o fantoma

Toate acestea l-au convins pe tinarul John Alther sa aiba mai multa grija de casuta, de lacul unde ii placea sa-si petreaca timpul pescuind si, nu in ultimul rind, de el. Brusc, a luat hotarirea sa se lase de fumat si totul a decurs atit de usor incit nu a simtit nici un inconvenient de pe urma acestui lucru, iar faptul ca nu era singur in acest demers i-a fost de mare ajutor.

Niciodata nu l-a mai deranjat prezenta stafiei, desi o simtea in apropierea lui de fiecare data, a invatat sa o respecte si sa se respecte si asta i-a fost de mare folos. Nu a facut caz de acest lucru, nu a vazut in toate aceste intimplari doar senzationalul lor, ci a stiut sa invete sa fie deschis la tot ceea ce exista.

3 Response to "Fantoma care l-a facut pe un barbat sa se lase de fumat"

  1. Anonymous says:

    interesant :D

    Alina says:

    Foarte bine , sa numai fumeze

    Unknown says:

    foarte bine,sunt putini oameni prieteni cu fantome..si o fantoma te poate chiar ajuta...

Post a Comment

Powered by eBizar