Victimele zonelor cu anomalii


Fenomenele naturale pot fi cu greu explicate, mai ales daca acestea sint periculoase. Exista unele zone geografice ale caror nume pur si simplu ne ingrozesc: Dealul Mortii, Mlastina Diavolului, Defileul Mortii... Fiecare din aceste locuri este inconjurat de o multime de legende misterioase care ne vorbesc nu neaparat despre tragedii petrecute in aceste zone, cit mai ales despre morti misterioase.


In partea nordica a Uralilor, Muntele Mortii a facut numeroase victime

Numele unor astfel de locuri serveste de cele mai multe ori ca atentionare de a nu patrunde in acea zona. Numele virfului din partea nordica a Uralilor, Kholat Sjahyl, s-a tradus in limba mansi ca Muntele Mortii. Peste veacuri s-a dovedit ca muntele doveste ca numele i-a fost atribuit corect.

Vechii locuitori ai zonei isi mai amintesc de accidentul care a avut loc in aceasta zona in februarie 1959, cind un grup de la Institutul Politehnic Ural si-a instalat tabara pe versantul cel mai rau famat. Inca nu se stie din ce cauze dar, peste citeva zile, oamenii au fost gasiti morti. S-au vehiculat mai multe ipoteze in acest sens: s-a presupus ca oamenii au fost ucisi de un fulger globular sau ca au murit din cauza unor OZN-uri.

S-a mai presupus ca turistii au intrat accidental in zona in care se faceau teste secrete pentru armele cu vid.

Victimele prezentau rani si hemoragie interna

A fost ciudata descoperirea faptului ca pielea celor decedati avea o neobisnuita tenta rosie; oamenii prezentau rani si hemoragie interna. Aceste simptome sint tipice dezastrelor provocate de o bomba cu vid care rarefiaza aerul pe o zona intinsa.

La periferia unei astfel de zone vasele sangvine umane explodeaza pur si simplu din cauza presiunii interne extrem de mari. Pentru cei care se afla in epicentrul teritoriului, corpul se dezmembreaza. Oricum nici una din aceste vesiuni nu a fost confirmata.

Cei care investigheaza astfel de fenomene sint siguri ca locuri geografice cu astfel de nume sint mai curind zone cu anomalii, unde au loc procese naturale neobisnuite.

Gazele vulcanice nocive i-au sufocat pe cei din apropiere

Misterele unor regiuni au fost descoperite. Spre exemplu, in Valea Mortii din Rusia au fost descoperite de curind multe schelete umane, iar cercetatorii au afirmat ca moartea acestora a survenit din cauza gazelor vulcanice deosebit de nocive care erau emise prin fisurile pamintului. Aceste gaze paralizau pur si simplu caile respiratorii.

In zona au fost gasite si ramasite ale unor pasari si chiar ale citorva ursi.

In orice caz nu exista explicatii clare ale intregului fenomen.

Stranii semisfere metalice din Yakutia provoaca dezastre

O alta Vale a Mortii exista in Rusia, in republica Yakutia. Misterul acestei vai consta in straniile semisfere metalice care apar in unele locuri.

Legenda spune ca atunci cind un om curajos a riscat petrecindu-si noaptea in apropierea unui asemena obiect, el, inevitabil, a murit din cauze necunoscute. La nivelul intelegerii noastre actuale, o asemenea moarte ciudata seamana cu cea provocata de dezastrele radioactive. Exista oare surse radioactive atit de puternice in Yakutia ? Nimic de acest gen nu a fost descoperit in timpul cercetarilor geologice care au avut loc in zona.

Dupa ce o ceata misterioasa i-a invaluit, geologii au disparut

Prostul renume al Vaii Mortii din provincia chineza Sichuan nu este intimplator – ea mai este numita si Valea Bambusilor Negri. In vara anului 1950 aproximativ 100 de oameni au disparut in mod straniu acolo si un avion s-a prabusit din cauze necunoscute. Un mare numar de victime a mai fost inregistrat si in 1962. A existat un singur supravietuitor: un barbat care conducea un grup de geologi. El a descris mai tirziu accidentul: imediat cum grupul din fata a intrat in trecatoare, oamenii au fost invaluiti intr-o ceata groasa. Se auzeau sunete ciudate, nedistincte, dar cind ceata s-a risipit, oamenii disparusera.

Se presupune ca aburii emanati din putrefactia bambusilor au efect nociv

Cercetatorii au organizat recent o expeditie in zona anomaliilor din Sichuan. Ei au afirmat ca s-au petrecut ciudate accidente din cauza aburilor si gazelor produse de plantele de bambus care putrezesc si care, invaluindu-i pe oameni, ii ameteste iar acestia, pierzind drumul, ratacindu-se, cad in fisurile care sint abundente in zona, murind.

Alti oameni de stiinta sint siguri ca aceasta solutie data misterioaselor morti este doar aparenta.

Si locuitorilor care cunosc bine zona li se intimpla sa se rataceasca

De fapt, afirma unii, tragediile care apar acolo au drept cauza un cimp magnetic neobisnuit de puternic. Aceasta particularitate este tipica si pentru o alta vale chineza a mortii situata in muntii din provincia Jilin.

Din cauze necunoscute, avioanele se prabusesc si oamenii dispar in mod straniu. Li se intimpla uneori si culegatorilor de ginseng, care cunosc perfect locurile, sa nu se mai intoarca niciodata acasa din munti.

Busola vibreaza si unii oameni chiar isi pierd memoria si se ratacesc acolo. Calatorii se abat de la drumul lor si nu mai gasesc drumul de intoarcere, iar valea fatala isi mareste numarul de victime.


1 Response to "Victimele zonelor cu anomalii"

  1. Anonymous says:

    tare Ș)))

Post a Comment

Powered by eBizar