O poveste amuzanta cu stafii

Aceasta intimplare s-a petrecut in jurul anilor 1940 in Puerto Rico, pe vremea cind acest oras era mai mult o asezare rurala, iar deplasarea dintr-un loc in altul era dificila si ziua, cu atit mai mult noaptea.


Stafia instaleaza teroarea in oras

Povestiri despre fantome care au fost vazute de localnici pe strazi, pe linga copaci, au inceput sa circule in jurul acestei localitati.

Un locuitor afirma ca o entitate l-a urmarit de-a lungul drumului catre casa. Altul ca i-a aparut deodata in fata ingrozindu-l.

Desigur ca fiecare adauga povestii sale elemente care mai de care mai interesante si inspaimintatoare si curind fantoma parea ca este diavolul insusi.

Din cauza furtunii a trebuit sa plece noaptea pe strazi

Un tinar localnic, Miguel, obisnuia sa-si viziteze prietena seara, dar, cum auzise povestea fantomei si ingrozit fiind de toate acestea, s-a hotarit sa-si scurteze vizitele pentru a nu-l prinde intunericul departe de casa pentru a nu risca sa se intilneasca cu fantoma.

Intr-o seara, in timp ce-si vizita logodnica s-a iscat o furtuna si tatal fetei a insistat ca Miguel sa ramina la ei pina se linisteste vijelia. Tinarul nu a vrut sa ramina, dar i-a fost rusine sa-i marturiseasca acestuia ca se temea sa mearga noaptea din cauza unor povesti cu fantome. Si cum a plouat tare pina la ora 21.00, Miguel si-a luat ramas bun si a plecat spre casa.

Fantoma isi face aparitia ingrozindu-l pe Miguel

Temindu-se ca ar putea sa-si strice pantofii in noroi, cind s-a indepartat suficient de case ca sa nu mai poata fi vazut s-a sprijint de un copac, si-a scos pantofii si apoi si-a continuat drumul fluierind pentru a se incuraja.

Dupa un timp de mers pe drumul pustiu a auzit un zgomot. S-a speriat si a grabit pasul, aproape fugind. Pe neasteptate, de nicaieri a auzit un zgomot ca o hirsiitura, a privit spre copacii care erau in fata potecii si s-a oprit ingrozit. Acolo, in intuneric o figura intunecata si in acelasi timp monstruoasa statea linga copac. Inima ii batea cu putere, parca sa-i sparga pieptul.

Tinarul invoca in zadar numele unor sfinti si se roaga fierbinte

Miguel incerca sa se gindeasca cum sa rezolve mai bine situatia si, aducindu-si aminte de o lengenda care circula prin oras, a inceput sa se roage unor sfinti. Legenda spunea ca daca le invoci de trei ori numele si acestia iti raspund, entitatea este in viata, si daca nu-ti raspund este vorba de o fantoma.

Miguel a asteptat citeva clipe si nu a auzit nimic. A mai repetat rugaciunea si tot degeaba.

Plin de curaj, Miguel se hotaraste sa atace fantoma

Atunci s-a gindit sa se intoarca si sa mearga pe alt drum mai ocolitor, dar stia ca tatal lui se va infuria pe el ca a intirziat atit, asa ca a hotarit sa mearga inainte.

Intr-un moment de curaj, Miguel a luat-o la fuga in directia ciudatei aparitii si, inarmat fiind cu pietre, a inceput sa le arunce in directia stafiei, dupa care a luat niste crengi cazute si apropiindu-se de fantoma a inceput sa o loveasca cu furie. Dupa citeva lovituri bune, a luat-o la fuga spre casa.

Tatal nu-l crede si vrea sa-l pedepseasca

Ajungind la usa el l-a gasit pe tatal lui asteptindu-l furios si a inceput sa-i spuna ce i s-a intimplat. Crezind ca este doar o incercare de a scapa de pedeapsa, tatal lui i-a spus ca este un las si ca probabil totul s-a petrecut numai in imaginatia lui pentru ca nu este posibil sa te iei la bataie cu un spirit si ca oricum va fi pedepsit dimineata.

Vizita neasteptata a viitorului socru elucideaza misterul

In dimineata urmatoare, cind tatal lui se gindea cum sa-si pedepseasca fiul, a fost intrerupt de sunetul unei carute care mergea pe drum. In caruta era tatal prietenei lui Miguel si fratele ei, care era tot lovit si arata ca si cum ar fi luat bataie.

Tatal fetei a coborit din caruta si apropiindu-se de Miguel l-a intrebat daca in seara precedenta in timp ce se intorcea acasa nu a vazut nimic. Asta pentru ca fiul sau, care se plimba de-a lungul strazii seara trecuta, a vazut pe cineva care s-a aruncat asupra lui bombardindu-l cu pietre si crengi.

Miguel i-a spus baiatului ca niciodata nu o ia pe drumul acela pe unde apare diavolul, realizind atunci ca el fusese atacatorul si a inceput sa transpire la gindul groaznicei batai pe care i-a administrat-o.

Fantoma a disparut subit din oras

Tatal sau a confirmat ca fiul lui nu are nici un amestec cu cele petrecute pe drum si s-a amuzat copios de cele intimplate. Dar ceea ce este si mai amuzant este faptul ca de atunci nu s-a mai auzit nimic, niciodata, de ciudata aparitie fantomatica.

Dupa citiva ani de la aceste intimplari, Miguel a aflat de la tinarul batut ca acesta obisnuia sa se distreze speriind oamenii care se aventurau seara pe strazi. In seara respectiva glumetul s-a ascuns dupa niste tufe incercind sa-l sperie pe prietenul sorei lui, asa cum facuse cu multe alte persoane din localitate.

0 Response to "O poveste amuzanta cu stafii"

Post a Comment

Powered by eBizar