Actiuni comandate de îngeri?

Observam, în episodul precedent, ca vehiculele zburatoare luminoase ale Divinitatii - mentionate în scrierile sfinte - sunt extrem de asemanatoare cu actualele OZN-uri. Dar si vizitatorii, care conduc aceste vehicule, seamana adesea cu îngerii din Biblie.
In Vechiul Testament, îngerii sunt mesageri si servitori ai lui Elohim, divinitatea plurala din Cartea Facerii. Îngerii calatoresc între Cer si Pamânt, transformând vointa Domnului în fapta. În opozitie cu imaginea din picturile bisericesti, nicaieri în Biblie îngerii nu sunt descrisi cu aripi, cu harfe ori cu aura în jurul capului!
Îngerii trebuie deosebiti de alte fapturi ceresti, cum ar fi heruvimii sau serafimii. Heruvimii sunt, dupa "Dictionarul de mitologie generala" al lui Victor Kernbach, fapturi zoomorfe zburatoare, înfatisate cu aripi, simbolizând, în epoca arhaica, fulgerele si norii. Ei il transporta în zbor pe Domnul într-o maniera care sugereaza o alcatuire tehnica. De exemplu, în cartea lui Iezechiel scrie: "când înaintau heruvimii, alaturi de ei înaintau si rotile; iar când heruvimii îsi deschideau aripile ca sa se înalte deasupra Pamântului, rotile lor nu se învârteau ci doar se tineau de ei". În aceasta descriere, "aripa" pare ceva mai apropiat de aripa avioanelor sau de palele unui elicopter. Serafimii sunt tot fiinte zburatoare bizare, posibil "tehnice", o data ce au "câte sase aripi: cu doua îsi acopereau fata, cu doua îsi acopereau picioarele si cu doua zburau".
Îngerii sau alte "rase aeriene" sunt prezente si în religiile musulmana, budista sau hinduista, ca si în multe traditii populare, dar pot fi vazuti si în basoreliefurile sau in picturile sumeriene, asiriene, egiptene etc. Am putea socoti aici si acei sadaim din credintele evreiesti, sau daimonas (deveniti demoni) ai anticilor greci, interpretati uneori ca fiinte intermediare, între îngeri si om.

Creaturi prea inalte
Asa cum scrie Raymond Fowler, în rapirile OZN succesive suferite de Betty Andreasson-Luca, ea declara ca s-a întâlnit cu niste creaturi înalte de 2,10-2,20 metri, îmbracate cu lungi robe albe. Entitatile aveau înfatisare perfect omeneasca si plete blonde sau albe cazându-le pe umeri. Aceste fiinte pareau sa aiba o anumita autoritate asupra entitatilor mici si cenusii coborâte din cer cu nave de acelasi tip. În numeroase rapoarte asupra unor rapiri OZN, entitatile "înalte si blonde" par a fi din carne si oase si deosebit de puternice, ca în cazul Travis Walton, în altele sunt capabile sa se transforme în fapturi de lumina ori sa stea printre oameni, fara a fi vazute.
În volumul Taken, Karla Turner reproduce cazul Pat X., mama de familie, de 50 de ani. Ea a fost rapita de vizitatori mici si cenusii, dar a întâlnit si entitati înalte si albe. Întrebându-le "sunteti cumva îngeri?", rapitorii au raspuns "Da, dar nu suntem asa cum ati fost voi învatati".

Avertismente apocaliptice
Investigatorul Don Worley scria în 1997 ca din 100 de cazuri de rapiri pe care le-a examinat personal, în 36 misteriosii rapitori aveau figuri perfect umane, cu o interesanta predilectie pentru proorociri catastrofice, privind Pamântul si omenirea. Pe lânga mesaje ecologice, antirazboinice, ori avertismente de tip apocaliptic, mai multor rapiti li s-a transmis - "noi veghem asupra copiilor nostri".
Raymond Fowler a ajuns la concluzia ca ocupantii OZN-urilor au de fapt rolul de îngrijitori (caretakers), gradinari, gardieni sau veghetori ai Pamântului, purtând de grija naturii, oricarei forme de viata si în primul rând omenirii. Ei ar avea în responsabilitate toata acea parte din Univers în care activitatile umane, scapate de sub control, ar putea cauza neajunsuri. Este de notorietate, de altfel, curiozitatea cu care OZN-urile urmaresc centralele atomice ori depozitele de arme nucleare. Mesajele apocaliptice pe care ni le transmit vizitatorii nu ar fi dezvaluirea unui viitor implacabil, ci mai degraba scenarii ale unui viitor posibil, pe care însa l-am putea evita, daca am reusi sa ne schimbam relele deprinderi.

0 Response to "Actiuni comandate de îngeri?"

Post a Comment

Powered by eBizar