Chiar exista extraterestri?

Canalul de televiziune SCI-FI din Statele Unite, al grupului Vivendi Universal, canal receptionat de 80 de milioane de abonati, a comandat în 2002, organizatiei Roper, specializata în anchete sociologice, un sondaj vizând civilizatiile extraterestre.
Sondajul a cuprins un lot de 1021 adulti din SUA si a fost realizat în august 2002. Rezultatele au fost date publicitatii în octombrie 2002 si comporta o marja de eroare de 3%. Trei sferturi din cei chestionati considerau ca sunt pregatiti, iar aproape jumatate ca sunt foarte bine pregatiti pentru un eventual anunt ca s-au descoperit dovezi ale existentei vietii extraterestre. O astfel de descoperire nu ar deranja nici credintele religioase ale majoritatii populatiei.
Aproape 70% credeau ca guvernul nu da publicitatii tot ce stie despre viata extraterestra si fenomenul OZN. Proportia celor ce sunt convinsi ca guvernul ascunde aceste informatii este mai mare în rândul tinerilor. Cei mai multi americani, mai ales cei sub 65 de ani si cei de sex masculin, sunt de parere ca aceasta atitudine nu se justifica.

OZN-urile sunt nave ale altor civilizatii?
Doua treimi din americani cred ca exista si alte fiinte inteligente în Univers. Aproape jumatate (48%) cred ca nave extraterestre, eventual de tipul OZN-urilor, au vizitat Pamântul de-a lungul timpului sau ca inteligentele extraterestre au monitorizat evolutia vietii pe Pamânt (45%). Mai mult de o treime din americani (37%) cred ca oamenii au intrat deja în contact cu forme de viata extraterestre. Peste jumatate dintre acestia, de fapt cam un american din cinci, accepta realitatea rapirilor OZN. Aceste convingeri sunt mai accentuate la adultii de sex masculin si la cei sub 65 de ani.
Un american din sapte afirma ca el însusi sau o persoana pe care o cunoaste personal au avut cel putin o "întâlnire apropiata" (adica la o distanta mai mica de 150 de metri) cu un OZN. Cam 3% din total se refereau la un OZN care a cauzat efecte fizice asupra obiectelor, plantelor, animalelor sau oamenilor, iar 2% la "întâlniri de gradul III", adica la întâlniri cu fiinte coborâte din OZN-uri. Dintre cei ce sunt convinsi de realitatea rapirilor OZN, o treime afirma ca au fost rapiti sau cunosc o persoana care a fost rapita.

Specialistii comenteaza
Pentru analiza problemelor ridicate de sondaj, canalul SCI-FI a organizat doua simpozioane la care a invitat specialisti de exceptie. Primul simpozion, tinut pe data de 8 noiembrie 2002, în Washington, D.C., la George Washington University, s-a referit la posibilitatea calatoriilor interstelare, iar al doilea, pe 19 noiembrie 2002, desfasurat la hotelul Regency din New York, a fost consacrat rapirilor OZN, cu trei dintre cei mai cunoscuti investigatori în domeniu: Budd Hopkins, dr. John E. Mack si dr. David M. Jacobs. Ei au cazut de acord ca la cei ce au suferit o rapire OZN (pe care nu si-o amintesc), pot fi regasite - constient - câteva "simptome": s-au trezit odata paralizati, cu sentimentul unei prezente straine în camera, au avut senzatia de zbor în aer, fara sa înteleaga de ce si cum, au gasit pe corp cicatrice si alte urme inexplicabile, fara a sti cauza lor, au vazut globuri luminoase sau lumini fara o sursa fireasca în încapere, au suferit "lacune în timp", de o ora sau mai mult, în care aparent au fost "pierduti", adica nici ei, nici altcineva nu stiau unde au fost.
Un procent de 1,4% din esantion, ceea ce ar înseamna 2,9 milioane de americani, spun ca au trait patru sau cinci dintre aceste evenimente-cheie. Puteau fi oare atât de multi rapiti? Reamintim cititorilor ca în 1991, organizatia Roper mai facuse un sondaj, pentru a estima numarul de persoane care puteau fi victime ale unei rapiri OZN. Esantionul a cuprins 5947 de indivizi, cu o marja de eroare de 1,4%, iar rezultatul fusese atunci ca cel putin un milion de cetateni ai SUA ar fi fost victime ale unor rapiri OZN, care li s-au sters din memorie.

0 Response to "Chiar exista extraterestri?"

Post a Comment

Powered by eBizar