Disparitie misterioasa a doi studenti

"Bucuresti, 13" este un film documentar in memoriam, despre disparitia misterioasa a doi studenti la Politehnica.

In iarna anului 1995, Ionut Bidescu si Marian Tudose, studenti la Politehnica, vor (din curiozitate accentuata) sa viziteze ruina manastirii Chiajna, motivati fiind probabil de legendele legate de aceasta. Cei doi colegi se duc acolo cu o camera de filmat. Ei merg sa viziteze locul incepand cu ziua de 14 Decembrie, in doua zile consecutive, pentru ca a treia zi, 16 Decembrie 1995, sa plece pentru ultima oara de acasa.

Mănăstirea Chiajna

Ciuma
Mănăstirea a fost părasită pe timpul ciumei din vremea domniei lui Alexandru Ipsilanti. Alte surse susţin că mănăstirea funcţiona în 1792, dar a fost părasită în vremea ciumei, cand domnitor era Mihai Şuţu.


Clopotul
Clopotul ei cel mare ar fi fost aruncat in apele Damboviţei şi, după spusele localnicilor, se aude bătând în nopţile cu lună plină. Câteva înregistrări ale acestui sunet au fost făcute publice, însa nu au fost niciodată luate în serios.

Chipul misterios
Pe zidul din dreapta, dinspre intrare, cam pe la mijloc, la câţiva metri înălţime, desprinzându-se tencuiala, a aparut un chip enigmatic, de o stranie frumuseţe, ce seamană cu o domniţă, dar şi cu un înger, iar după alte pareri ar semăna cu Sfinxul de la Gizeh sau cu Sfinxul românesc.
Dispariţii si crime

De-a lungul anilor, au fost semnalate numeroase dispariţii în zona mănăstirii, mai ales ale rromilor din cartierul vecin. Aceştia au poveşti înspaimântătoare legate de vechea ruină. De asemenea, în interiorul ei au avut loc două crime, una înainte de 1990 şi alta după.








1 Response to "Disparitie misterioasa a doi studenti"

  1. Andrei says:

    foarte interesant documentarul.....merita vizionat

Post a Comment

Powered by eBizar