O poarta in cetatea Vaticanului?

Biserica Catolica, privita îndeobste ca fiind mai conservatoare, a aratat în ultimii ani o surprinzatoare deschidere spre problematica civilizatiilor extraterestre, ca si a fenomenului OZN, interpretata ca manifestarea unor inteligente nepamântene.
In august 1996, investigatorul german Michael Hesemann i-a luat un interviu monsignorului Corrado Balducci, reputat teolog si exorcist, membru al Curiei Bisericii Romano-Catolice, de la Vatican. Declaratiile sale, desi nu reprezinta punctul de vedere oficial al Vaticanului, reflecta anumite preocupari actuale în aceasta privinta.
Balducci spunea între altele: "Existenta extraterestrilor nu mai poate fi negata, sunt de acum prea multe marturii în privinta lor si a farfuriilor zburatoare, asa cum dovedeste cercetarea OZN. A spune categoric ca ele sunt iluzii si halucinatii sau ca relatarile unui martor ocular nu reprezinta o dovada, e o greseala. Aceasta ar însemna sa punem sub semnul întrebarii valoarea marturiei în general, ceea ce ar avea consecinte serioase pentru religia însasi... Sa nu subestimam valoarea marturiilor omenesti... Religia însasi se bazeaza pe marturia oamenilor care au avut parte de revelatia divina...". "Exista un pasaj în Noul Testament, în care apostolul Pavel se refera la Iisus ca la Regele Universului nu doar ca la un rege al lumii pamântesti. Aceasta înseamna ca totul în Univers, inclusiv extraterestrii, OZN-urile etc. sunt conciliabile cu Dumnezeu". "
Religia crestina nu exclude existenta extraterestrilor, existenta farfuriilor zburatoare, faptul ca extraterestrii sunt mai evoluati decât noi. În cercetarea OZN gasim indicatii clare ca acestia sunt fiinte cu un suflet mai independent de trup, de materie. Poate extraterestrii sunt fiinte a caror latura materiala se subordoneaza laturii spirituale. Dumnezeu nu ne-a spus nimic despre alte lumi locuite din Univers, pentru ca nu a socotit ca este necesar".
"Nu cred ca îngerii utilizeaza farfurii zburatoare. Dar, desigur, ei ar putea sa se foloseasca de ele pentru a ne demonstra ceva. Sa lasam stiinta sa dovedeasca faptul ca îngerii calatoresc cu farfurii zburatoare! Eu nici nu voi nega, nici nu voi afirma aceasta".
"Extraterestrii... sunt fiinte de o mare bunatate, care doresc sa ne aduca mai aproape de Dumnezeu. Dar aici ne aflam pe un tarâm al speculatiilor... Fiecare eveniment sOZNt trebuie examinat cu maxima atentie, nu ca un miracol, ci ca ceva aflat deasupra obisnuitului; nu ca un incident divin sau demonic ci ca o realitate fizica, parte a naturii. În timp, progresul stiintific va veni atât în ajutorul parapsihologiei cât si al cercetarii OZN". În 1999, monsignor Corrado Balducci i-a explicat prof. John Mack ca atât credinta religioasa, cât si cercetarea fenomenului OZN se bazeaza pe marea importanta a marturiei. Biserica ia in foarte serios rapoartele privind OZN-urile, tocmai datorita marelui numar de marturii concordante. Catolicii au vechi criterii pentru conditiile în care o marturie (de exemplu a unui miracol) poate fi luata în considerare sau nu. Chiar daca nu acceptam ca aceste criterii pot servi ca dovezi stiintifice, ele merita sa fie luate în considerare.
Într-un articol recent al sau, Corrado Balducci îl citeaza pe George Coyne, astronom la observatorul din Vatican, care a declarat: "Este o nebunie sa crezi ca omul este singur în Univers", ca si pe marele stigmatizat Padre Pio, canonizat în 2002, care declarase: "Neîndoielnic, Dumnezeu nu îsi limiteaza gloria la acest micut Pamânt. Pe alte planete exista alte fiinte, care nu au pacatuit si nu au cazut precum noi".
În acelasi articol, sunt amintite luarile de pozitie pozitive fata de realitatea fenomenului OZN ale unor rabini din Israel, ale autoritatilor religioase musulmane din Turcia, în 2001, ca si ale lui Dalai Lama, capul bisericii budiste tibetane.
Balducci mai sublinia ca însusi Papa Ioan Paul II a trimis congresului international OZN de la Acapulco, din decembrie 1999, cele mai bune urari ale sale, având în vedere ca "ceea ce fac ei este o activitate extrem de importanta". Tot Papa, în 1999, la întrebarea unui copil daca exista extraterestri, a raspuns: "Tine minte întotdeauna: Ei sunt copiii lui Dumnezeu, la fel ca si noi".

1 Response to "O poarta in cetatea Vaticanului?"

  1. eSorin says:

    nu prea pare adevarat.cred ca e doar o strategie a vaticanului de a-si imbunatati imaginea

Post a Comment

Powered by eBizar