Mitul lui Noe intr-o noua lumina?
Labels: mitul Noe lumina Biblie OZN hibridatie Cartea Facerii Arca lui Noe Enoh Pamant Marea Moarta pamant Divinitate Adam Eva specie umana Potop hibridatii vechiul testament Moise Refaimi Isaac , 0 comments
Conform analistilor fenomenului, o buna parte din rapirile OZN se asociaza cu un imens program de hibridatie. Aratam ca aceasta asociere - între fiinte coborâte din Cer si experiente genetice asupra oamenilor - este prezenta deja în Cartea Facerii, ca si în Cartea lui Enoh. Dar ea pune într-o noua lumina si mitul lui Noe.
In Biblie se spune doar ca "rautatea oamenilor s-a marit pe Pamânt... Si S-a cait Dumnezeu ca l-a facut pe om" drept pentru care trimite Potopul pe Pamânt. Va fi crutat doar Noe, deoarece era "drept si neprihanit". Cartea lui Enoh da o alta explicatie de ce a fost Noe cel ales. Pasajul este reprodus chiar de doua ori, semn al importantei care i s-a acordat. Lui Lameh - fiul lui Matusalem si nepotul lui Enoh - i s-a nascut primul baiat, pe care-l va numi Noe. Numai ca, spre surprinderea generala, el avea "pielea alba ca zapada si roza ca un trandafir" (ne putem întreba care era culoarea pielii parintilor si stramosilor sai daca acest fapt i-a mirat atât de mult?). Mai aflam ca avea "un par alb si lung ca lâna" iar ochii, când si i-a decschis "au inundat cu lumina toata casa, ca stralucirea soarelui". Nu cumva Noe era primul hibrid de rasa alba din istoria speciei umane? Tatal sau, bulversat, cere ajutorul lui Matusalem, care si el va merge sa se sfatuiasca cu Enoh spunându-i ca s-a petrecut "o minune greu de înteles", ca "Lameh are un fiu care nu-i seamana deloc si care nu pare sa tina de neamul omenesc" si ca el crede ca "acest copil nu este al lui, ci ca este nascut dintr-un înger din cer".
La Qumran, lânga Marea Moarta, a fost gasit în 1947 asa-numitul "pergament Lameh", care da si alte amanunte. În el se povesteste ca Lameh fusese departe de casa mai mult de noua luni, iar când s-a întors, sotia sa tocmai îl nascuse pe Noe, care arata foarte diferit de parintii sai. Nevasta lui se dezvinovatea spunând: "Doamne al meu îti jur ca samânta aceasta a fost a ta, aceasta conceptie de la tine si sadirea fructului de catre tine, nicidecum de la vreun strain, de la vreun strajer ori de la vreun fiu al Cerului...".
O noua lucrare pe Pamânt
Primele cuvinte ale explicatiei pe care o da Enoh la aceasta întâmplare sunt: "Domnul este pe cale sa faca o noua lucrare pe Pamânt...". Dupa aceasta el anunta ca Potopul urma sa nimiceasca toti pamântenii, nu numai hibrizii procreati de îngerii cazuti, crutându-i doar pe Noe si pe descendentii sai. Ne putem întreba deci, cu îndreptatire, daca nu cumva Noe reprezenta, în sfârsit, hibridul reusit, cel dorit de Inteligenta Superioara, specimenul uman ideal care trebuia pastrat si raspândit pe Pamânt. Aceasta înseamna însa ca nu doar îngerii, ci si Divinitatea însasi era implicata în experimente de îmbunatatire a speciei umane, urmasii imediati ai lui Adam si ai Evei nefiind înca gasiti corespunzatori.
Hibridatii si dupa Potop?
Din Vechiul Testament mai rezulta ca pe Pamânt au fost vazuti "uriasi" si dupa Potop. Ei sunt mentionati de cei trimisi de Moise sa exploreze tara promisa, ca si ulterior în mai multe locuri, unde poarta numele de "Refaimi". Cine a condus experimentele de hibridatie pentru crearea lor? Întrucât aceste manevre au ramas nepedepsite, înseamna ca s-au facut cu voia Domnului...
Diversi autori preocupati de subiect includ si imaculata conceptie a lui Iisus, ori alte nasteri miraculoase (Isaac, Ioan Botezatorul) în aceeasi categorie a crearii unor personalitati aflate deasupra standardului speciei umane, prin însamântari artificiale precedate de o manipulare genetica. Faptul ca vestea este anuntata de îngeri este un argument în plus pentru aceasta ipoteza. La nasterea lui Iisus s-au semnalat, conform evangheliilor canonice sau apocrife, mai multe fenomene: o lumina orbitoare deasupra ieslei, steaua calauzitoare a magilor etc., tipice si ele rapoartelor OZN. În scrierile unor autori antici precum Justin, Flavius Josephus, Athenagoras, Lactantius, Tertulian, Marcus Ephesianul, Eusebius, Sfântul Ambrozie, Sfântul Augustin etc. se gasesc si alte istorii privind relatii amoroase, dupa Potop, între îngeri si femeile pamântene. Tot de la ei ne-a ramas povata ca femeile trebuie sa se roage cu capul acoperit pentru a nu ispiti îngerii, sfat respectat în multe locuri si în zilele noastre.
0 Response to "Mitul lui Noe intr-o noua lumina?"
Post a Comment