Experimente secrete - Introducere

În extremitatea estică a oraşului Long Island se află Montauk Point, care este cunoscut majorităţii new york¬ezilor datorită farului şi a frumuseţii peisajelor sale. În zona de vest din imediata apropiere a farului există o bază mili¬tară misterioasă, părăsită, ce aparţine Forţelor Aeriene SUA, fiind construită pe terenul mai vechiului Fort Hero. Deşi a fost în mod oficial închisă şi abandonată de Forţele Aeriene SUA încă din 1969, baza a fost ulterior redeschisă, continuându-şi activitatea fără aprobarea Guvernului Statelor Unite.
Sursa finanţării bazei reprezintă, de asemenea, un mis¬ter. Nu s-au descoperit dovezi că guvernul sau armata ar fi furnizat fondurile necesare. Oficialii guvernului au căutat unele răspunsuri, însă fără succes.
Secretul operaţiunii a dinamizat imaginaţia oamenilor care au creat legende ce se puteau asculta la tot pasul prin Long Island. Este totuşi improbabil ca vreunul din local¬nicii de la Montauk sau cei care au lansat zvonurile să cunoască întreaga poveste a celor petrecute acolo.
Un grup de persoane care au fost implicate în aceste experimente consideră că „Proiectul Montauk” a fost, de fapt, o continuare, reprezentând un punct culminant al cercetărilor efectuate la bordul distrugătorului USS Eldridge, în 1943. Fenomenul, cunoscut sub numele de „Experimentul Philadelphia”, în care nava a dispărut literalmente din spectrul vizual, s-a produs în timp ce Marina americană realiza experimente în ceea ce priveşte obţinerea invizibilităţii navelor la detectarea lor prin inter¬mediul radarului.
Conform acestor relatări, au urmat trei decenii de cercetări secrete şi tehnologie aplicată. Experimentele includeau supravegherea electronică a minţii şi controlul anumitor categorii de populaţie. Punctul culminant al aces¬tor experimente a fost atins la Montauk Point, în anul 1983 şi a reprezentat momentul când „Proiectul Montauk” a reuşit deschiderea unei porţi spaţio-temporale către 1943.
În mod cert, persoana cea mai pregătită să ne expună întreaga poveste este Preston Nichols, inginer electronist şi inventator care a studiat, vreme de mai bine de un deceniu, „Proiectul Montauk”. Interesul său pentru acest studiu a fost amplificat parţial de circumstanţe neobişnuite ce au avut loc în propria sa viaţă. El a reuşit să achiziţioneze în mod legal o parte din echipamentul folosit în cadrul proiectului. Investigaţiile sale perseverente au revelat pro¬priul său rol pe care l-a avut în acest proiect, adică cel de director tehnic. În ciuda repetatelor „spălări ale creierului” şi ameninţărilor pe care el le-a suferit, Preston a supravieţuit şi a decis că este în interesul tuturor să-şi spună povestea.


Datorită faptului că subiectul acestei cărţi este destul de controversat, dorim să oferim cititorului unele jaloane de orientare.
Această carte este un exerciţiu pentru conştiinţă. Este o invitaţie de a privi timpul într-o nouă manieră şi de a vă redimensiona orizontul cunoaşterii universului. Timpul ne dirijează soarta şi ne conduce spre moarte. Deşi ne ghidăm după legile sale, sunt multe goluri în cunoştinţele noastre despre timp şi despre modul său de relaţionare cu conştiinţa noastră. Sperăm că aceste informaţii vor avea cel puţin un efect de lărgire a orizonturilor cunoaşterii actuale.
Unele informaţii pe care le veţi citi aici pot fi conside¬rate „date probabile”. Aceasta nu înseamnă că ele nu sunt adevărate, dar nu sunt însă susţinute de dovezi irefutabile. „Datele concludente” sunt reprezentate de documentaţii sau de dovezile fizice care pot autentifica un fapt.
Datorită naturii subiectului în discuţie şi a consideraţi¬ilor de securitate, datele concludente despre „Proiectul Montauk” au fost greu de obţinut. Există o zonă de hotar între aceste două tipuri de informaţii, care poate fi numită zona „datelor cenuşii”. Acestea sunt foarte plauzibile, însă nu sunt la fel de uşor de dovedit ca în cazul celor conclu¬dente.
Orice investigaţie asiduă va demonstra că „Proiectul Montauk” a avut loc cu adevărat. Probabil că cei care vor încerca aceasta vor putea găsi persoane care au luat parte la aceste experimente într-un fel sau altul.
Cartea de faţă nu este o încercare de a dovedi ceva anume. Scopul său este de a relata evenimentele petrecute, care sunt de un interes esenţial pentru cercetătorii ştiinţi¬fici, metafizicieni, dar şi pentru toţi locuitorii planetei Pământ, în general. Este povestea unui anumit individ şi a cercului său de contacte cu fiinţe şi situaţii excepţionale. Sperăm astfel ca din ce în ce mai multe persoane care au fost implicate în acele experimente să iasă din anonimat şi că cercetătorii vor realiza investigaţii, furnizând astfel mai multe informaţii.
Fenomenele şi evenimentele descrise în această carte nu sunt fictive şi nu conţin informaţii false, după buna cunoaştere a autorilor.
La sfârşitul cărţii este prezentat un glosar care conţine atât termeni din electronică, cât şi din domeniul ezoteric, pentru a fi de ajutor cititorilor în vederea unei cât mai bune înţelegeri a lucrării. Oamenilor de ştiinţă care vor citi această carte le este indicat să înţeleagă că definiţiile din acest glosar au fost oferite pentru a înlesni cititorului (care nu este familiarizat cu acest limbaj) lecturarea acestei cărţi. Prin urmare, ele nu corespund celui mai nou limbaj tehnic. De asemenea, celorlalţi le propun să înţeleagă că diagramele prezentate în carte au fost incluse pentru spri¬jinul tehnicienilor. Dacă veţi fi interesaţi să înţelegeţi în profunzime simbolurile şi termenii tehnici ce au fost prezentaţi vă recomand să studiaţi Manualul Radio-ama¬torului sau o carte de natură asemănătoare.

Sursa: Autor: Preston B. Nichols , Autor: Peter Moon
Editura: Daksha

0 Response to "Experimente secrete - Introducere"

Post a Comment

Powered by eBizar