A fost descoperită graniţa dintre Pământ şi spaţiu

Tratament care "vindecă" amintirile. Peste 50 de specii au fost descoperite în Papua Noua Guinee. Experimente pentru obţinerea energiei din fuziunea nucleară se vor desfăşura în această vară. Hidrogenul ar putea deveni combustibilul viitorului. Sexul copilului este în strânsă legătură cu alimentaţia viitoarei mame. Sesiune de comunicări dedicată anului Darwin.


Graniţa dintre Pământ şi spaţiu a fost fixată la exact 118 kilometri de suprafaţa acestuia.

Cercetătorii susţin că au descoperit în sfârşit graniţa dintre atmosfera Pământului şi spaţiul cosmic. Acest lucru a fost posibil datorită oamenilor de ştiinţă de la Universitatea din Calgary care au construit un instrument cu ajutorul căruia s-a determinat punctul de unde incepe spaţiul cosmic: exact 118 kilometri de suprafaţa planetei noastre.

Fiecare dintre noi participă pe parcursul vieţii la evenimente neplăcute pe care şi-ar dori să le dea uitării. Cu toate că suntem convinşi că acest lucru este imposibil, oamenii de ştiinţă ne contrazic. Un medicament experimental dezvoltat de cercetători, capabil să şteargă anumite zone de memorie, a fost deja încercat pe animale. Tratamentul constă în injectarea substanţei în zone ale creierului care se ocupă cu percepţiile senzoriale, abilitatea motorică, sau asocierile emoţionale. Adevărul relatează un articol fascinant pe această temă, prezentând implicaţiile şi importanţa acestui tratament în medicină.
Peste 50 de specii noi au fost descoperite în Papua Noua Guinee. Printre aceastea sunt broaştele ciripitoare, şopârlele dungate şi păianjenii translucizi capabili să sară până la 15 cm. Ecomagazin prezintă mai multe detalii despre aceste vieţuitoare şi alte expediţii de acest gen.
Laboratorul Naţional "Lawrence Livermore" din SUA va efectua o serie de experimente cu lasere pe parcursul acestei veri în vederea obţinerii energiei din fuziunea nucleară. Într-o perioadă în care combustibilii fosili sunt o sursă de energie poluantă, tot mai scumpă şi în acelaşi timp, pe cale de dispariţie, obţinerea unei cantităţi de energie regenerabilă la costuri mici reprezintă o modalitate de "a da lovitura". Despre cum şi când vor avea loc aceste experimente aflaţi din Evenimentul Zilei.
Oamenii de ştiinţă lucrează în prezent la perfecţionarea unui dispozitiv pentru realizarea hidrolizei apei. Prin această operaţiune se poate extrage hidrogenul care ar putea deveni combustibilul viitorului. Fabrica de bani prezintă avantejele unui asemenea dispozitiv.
Potrivit unui articol apărut în publicaţia Academiei Regale din Londra, regimul alimentar din timpul sarcinii influenţează sexul copilului. Aşadar, pentru a avea o fetiţă, viitoarea mămică trebuie să aibă o alimentaţie săracă în sare şi bazată pe lactate, în timp ce mămicilor care îşi doresc baieţei, le este indicat să mănânce sărat şi să aibă un meniu axat pe carne şi sărac în lactate. Aflaţi mai multe despre influenţa alimentelor în viaţa viitorului copil din Jurnalul Naţional.
În acest episod puteţi urmări sesiunea de comunicări ştiinţifice, organizată de către Secţia de Ştiinţe Biologice a Academiei Române, dedicată Anului Darwin. Veţi putea urmări comunicările acad. pr. Dumitru Popescu, acad. Mircea Flonta si acad. Marian Traian Gomoniu.

Powered by eBizar