"Demistificator" plin de curaj

Philip Klass este la ora actuala probabil cel mai avizat si cel mai înversunat opozant al realitatii fenomenului OZN. Compania de televiziune NOVA i-a luat si lui un interviu în 1996, pe tema rapirilor OZN. Reproducem principalele idei din acest interviu, pentru a întelege mai bine nu doar argumentele celor ce neaga realitatea acestui fenomen dar si îndaratnicia cu care ei refuza ideile alternative.
Klass afirma ca urmareste fenomenul rapirilor de treizeci de ani, dar pâna acum nu a gasit nici un caz care sa nu poata fi explicat prin cauze obisnuite. El spune "Sunt aproape convins ca nu exista nici o dovada, stiintific acceptabila, ca am fi fost vizitati de extraterestri si cu atât mai mult ca ne-ar fi facut acele lucruri înfricosatoare". Pentru a-si sustine punctul de vedere, Philip Klass lansase, în urma cu câtiva ani, asa-numita "provocare de zece mii de dolari". Rugat de reporterul NOVA sa îsi explice gestul, Klass a spus: "Daca extraterestrii rapesc pamânteni, asa cum se pretinde, înseamna ca trebuie alertat guvernul federal (american), pentru a ne apara si ca sa ceara si altor guverne sa apere planeta. Pentru aceasta, ofer sa platesc, din economiile mele de o viata, 10 mii de dolari oricarei persoane care crede ca a fost rapita si raporteaza aceasta la FBI. Apoi FBI sa investigheze cazul si sa vina afirmând "noi credem povestea spusa de aceasta persoana"... Klass sustine ca dovezile prezentate pâna acum nu sunt convingatoare. Daca cineva descopera o cicatrice pe corp, despre care spune ca n-a avut-o cu o zi înainte, pe ce baza sa-l credem? Oricine poate avea o cicatrice si sa nu-i stie cauza; poate chiar din copilarie. Lacuna de timp este o alta astfel de dovada. "Eu însumi am astfel de lacune de timp ori de câte ori ma uit la ceas si-mi spun: Doamne, s-a facut deja ora doua desi eu credeam ca este abia amiaza. Sau când conduc o masina nu-mi mai amintesc sa fi trecut de podul cutare sau cutare. E ceva automat". Vorbind despre presupusele im-planturi, Klass comenteaza: "cele câteva obiecte care au fost extrase din mâinile sau din corpul unor persoane care pretind ca au fost rapite - sunt ele dispozitive microelectronice? Nu. Nu exista nimic neobisnuit în ele". Daca, asa cum se spune, au fost rapite milioane de persoane, "ar trebui sa existe macar un obiect microelectronic sau altceva neobisnuit, despre care sa putem spune: asta nu a fost facut pe Pamânt. O astfel de dovada m-ar convinge; dar pâna la ora actuala n-a aparut nimeni cu o astfel de dovada". Întrebat despre un mic obiect în forma de spirala, care apare pe radiografia nazala a unei persoane, ca ulterior, dupa o noapte cu o severa hemoragie nazala, artefactul sa dispara, comentariul lui Klass a fost: "se pare ca prima radiografie a fost facuta de un var al ei. Când Budd Hopkins a spus - sa încercam sa scoatem obiectul... acesta a disparut. Banuiesc ca a fost un dispozitiv pe care ea însasi si l-a bagat în nas"...
Se pot gasi explicatii alternative
Un alt contraargument al lui Klass ar fi prea marea diversitate a înfatisarii nepamântenilor. La fel, cercurile unde nu mai creste iarba, aparute în locurile în care se spune ca a aterizat un OZN, sunt cauzate - spune Klass - de un soi de mucegai, aceasta deoarece erau semnalate si în evul mediu, când se credea ca sunt produse de zâne.
Ne-am putea însa si noi întreba daca nu cumva era mai logic ca, în loc de un mucegai misterios care ar creste în colonii formând cercuri perfecte, sa presupunem mai degraba ca locul pe care nu mai crestea iarba a fost, la un moment dat, invadat de mucegai.
Klass recunoaste ca în treizeci de ani, de când este interesat de fenomen, 97-98% din martorii unor întâlniri OZN cu care a stat de vorba au fost persoane inteligente si oneste care în mod cert au vazut ceva - de obicei noaptea, pe întuneric - ceva neobisnuit, pentru care nu aveau explicatii. Klass însusi a vazut un obiect neidentificat, la lumina zilei. Totusi el credea ca toate aceste observatii ar putea capata explicatii obisnuite... daca ar exista rabdarea necesara.
Cititorul este desigur liber sa aprecieze daca aceasta argumentare este convingatoare.

0 Response to ""Demistificator" plin de curaj"

Post a Comment

Powered by eBizar