Monstrul din lacul Memphremagog




Barbara Malloy din Newport, Canada, a afirmat ca, la inceputul acestei luni, a vazut un monstru in lacul Memphremagog. Precum Nessie din Loch Ness, Scotia, sau Champ din lacul Champlain, Memphre este eroul unei legende locale.

Nu este prima aparitie a creaturii pentru ca exista numeroase marturii despre existenta acestuia in marele lac canadian.

Aparitiile monstrului dateaza inca din 1840

Un ziar local, The Stanstead Journal, a relatat aparitia a ceva mare si serpuitor in lac in jurul anilor 1840. Pe 21 ianuarie 1847 un martor spune ca: Nu sint cel mai calificat sa spun despre natura animalului straniu, necunoscut, ce aduce cu un sarpe… si traieste in lacul Memphremagog.

Dar era cunoscut inca dinainte. Conform povestirilor din trecut, indienii americani au spus primilor europeni sositi acolo ca era ceva in lac.

Dinozaur din Jurasic, de culoare neagra-maronie cu patru inotatoare

Doamna Malloy a vazut monstrul prima oara in 1983, in apele insulei Horseneck si apoi in nordul insulei.

Se presupune ca Memphre arata cumva ca un plesiozaur, un dinozaur de apa din perioada Jurasica, de culoare maro sau neagra, cu patru inotatoare in forma de lopata, cu un corp alungit si rotunjit si cu gitul lung. Parea lung de aproximativ 15 pina la 20 metri. Desenele populare sau de obiectele de artizanat care-l reprezinta coloreaza pielea acestui animal in verde, dar, de obicei, aceasta depinde de vederea martorului.

De aceasta data doamna Malloy spune ca a vazut o unduire neagra, care se ridica si cobora in apa, dupa care a disparut. Ea a spus ca si un alt locuitor din Newport a confirmat aparitia, numai ca ea a vazut un spate mare, ca o movila ridicindu-se din apa, dar nu a vrut sa anunte public cele vazute.

Dracontologia, desemnata ca ramura a criptozoologiei

In timp, si altii au venit sa adauge noi rapoarte despre aparitia monstrului. Jacques Boisvert, un renumit scufundator si istoric local, a strins o multime de astfel povesti misterioase adunate de-a lungul intregului lac.

Un calugar de la Manastirea Sf. Benoit de linga lacul din apropierea Magog a propus termenul dracontologie pentru activitatea desfasurata de Boisvert. Dracontologia, in versiunea engleza, este o ramura a criptozoologiei, pentru tot felul de creaturi misterioase si legendare.

Numele se regaseste chiar in cererile Oficiului Limbii Franceze din Quebec, responsabil pentru protejarea si protectia limbii franceze in Quebec.

Legenda lui Memphre este promovata prin toate mijloacele

Boisvert nu l-a intilnit niciodata pe Memphre, dar spune ca este deschis unui astfel de eveniment. El, impreuna cu doamna Malloy, a lucrat pentru un timp in anii ’80 pentru a promova legenda si istoria lui Memphre.

Ambii aduna cit mai multe relatari despre monstru si au creat un site web pentru a tine la curent pe cei dornici de informatii.

Doamna Malloy are o expozitie despre aparitiile memorabile ale lui Memphre in cladirea Emory Hebard din Newport. Domnul Boisvert este retinut in provarea imaginii lui Memphre ca o atractie turistica in Magog, desi vorbeste si scrie regulat despre istoria lacului.

Secretarul de stat din Vermont, Deb Markowitz, s-a lansat intr-o mica actiune de promovare a acestui fenomen printr-o pagina web dedicata copiilor, care infatiseaza desene si informatii atit despre Memphre, cit si despre Champ.

Memphre nu se lasa fotografiat

Desi au fost cautate fotografii ale lui Memphre, inca nu au fost gasite dovezi in acest sens. Doamna Malloy a facut citeva fotografii in 1989, in ele observindu-se doar un obiect negru pe deasupra apei care lasa o urma, ca siajul vapoarelor, in spatele lui. Criticii spun ca ar putea fi orice. O fotografie recenta arata ceva care pare un ren inotind de-a lungul riului.

Oricum, povestile despre Memphre captiveaza imaginatia si aduc un aer de mister acestui lac international atit de indragit.

0 Response to "Monstrul din lacul Memphremagog"

Post a Comment

Powered by eBizar