Miraje ceresti sau oglindirea unor tablouri reale
Bataliile infanteristilor, orasele care atirna in aer, insulele si vapoarele ireale de pe suprafetele marine - toate aceste tablouri enigmatice le-au aparut oamenilor pe parcursul timpului, in multe zone ale globului. Stiinta explica aceste fenomene ca fiind o oglindire a unor tablouri reale, reflexie care are loc in diverse straturi ale atmosferei. Aceste fenomene nu pot fi explicate insa doar prin termenul de miraje.
Bataliile care se petrec pe nori
In secolele XVI-XVII viziunea unor batalii ceresti a aparut destul de des, ceea ce poate fi constatat si din cronicile din acele timpuri. De exemplu, in anul 1686, in Scotia dupa asemenea lupte ceresti s-a observat caderea pe pamint a unor coifuri, sabii, arme. Erau vizibile rindurile de soldati pregatiti pentru lupta, care marsaluiau prin apa. O cadere asemanatoare de obiecte si viziunea unei armate fantomatice au avut loc la sfirsitul secolului al XVIII-lea tot in Scotia. In anul 1642 s-a putut observa pe cer o lupta fantomatica intre doua armate. Cronicile acelor ani vorbesc despre zgomotul asurzitor, despre tobele care anuntau lupta, despre impuscaturile care s-au auzit timp de o ora pe domeniul Suffolk. Martori ai acestui fenomen au fost multi oameni respectabili care erau gata sa mearga la orice autoritate sa vorbeasca sub juramint despre ceea ce s-a intimplat si sa arate pietrele care au cazut din cer in timpul luptei.
Geologii si tintasii scotieni
In noiembrie 1956 doi geologi au plecat in cercetari pe muntele Kuilin. La ora 3 dimineata au auzit un zgomot ingrozitor. Iesind din cort, au vazut citeva zeci de tintasi scotieni care faceau focul pe niste pietre. Geologii s-au speriat foarte tare. Ziua urmatoare si-au mutat cortul mult mai sus pe munte. In a patra zi a expeditiei au fost treziti de acelasi zgomot. Cu teama i-au observat pe aceiasi scotieni, insa acum pareau parca pe jumatate morti, se indepartau si se impiedicau de pietre. Intorcindu-se de pe munte, geologii au auzit de la locuitorii din partea locului ca arcasii-fantoma din Scotia erau o oglindire fie a bataliei de la sfirsitul secolului al XIII-lea, fie a rascoalei din anul 1745.
Armata de umbre de pe deal
La 23 iunie 1744, in zona riului Kamberland aproape sapte ore locuitorii dintr-un sat au vazut multi calareti care urcau un deal si dispareau dincolo de el. Cu toate acestea, in acel timp, in acea zona nu exista nici o armata adevarata si nici vreun drum care sa traverseze acel deal.
In anul 1785, in Silezia l-au inmormintat cu onoruri militare pe generalul Von Kozel. In timpul funeraliilor, pe cer au aparut deodata niste soldati care marsaluiau. Dupa ce s-a incheiat ceremonia funerara, soldatii-fantome au aparut din nou pentru putin timp.
Sfintul Gheorghe devenit vizibil
La 29 septembrie 1914, ostile engleze aflindu-se sub presiunea nemtilor au fost martori ai unui fapt extraordinar: au vazut cum Sfintul Gheorghe a intervenit in lupta in favoarea lor. Niste escadroane de cavalerie fantomatice se miscau paralel cu soldatii care se retrageau, pe cer aparusera cavaleri, ingeri, sfinti.
Nu numai armate, calareti, soldati aparuti pe cer i-au facut pe cercetatori sa aiba numeroase controverse in ceea ce priveste cauzele acestui fenomen enigmatic. Asemenea obiecte au fost chiar si corabii si orase intregi.
Insula-fantoma a lui Ioan Gura de Aur
In secolul II al erei noastre, chiar Ioan Gura de Aur a observat in insula Patmos din Noul Ierusalim cum ceva cobora din cer. In anul 1684 pe cerul de deasupra tarmurilor din partea vestica a Irlandei a aparut o insula-fantoma. In acele vremuri au existat diverse explicatii ale acestui fenomen: insula-fantoma putea sa fie oglindirea micii insule Brasil, cunoscuta numai de catre cartografi; putea sa fie raiul pamintesc ascuns in ceruri. Aparitia repetata a enigmaticei insule Brasil a fost vazuta de foarte multe persoane, care au crezut ca este un oras adevarat - mare, frumos, cu multa verdeata, cu case, turnuri, ziduri de aparare.
Cetatea de fum de pe malul Groenlandei
La 18 iulie 1820, capitanul vasului Bahram, privind prin binoclu malurile necercetate ale partii de vest a Groenlandei, a observat pe mal un oras foarte mare. Era un oras vechi cu ruinele unor castele, biserici, monumente si alte constructii. Capitanul a facut o schita amanuntita a peisajului din acest oras. Mai tirziu aceste desene au fost publicate in cartea Magia naturii.
Orasul de deasupra Liverpoolului
Cunoscutul scriitor american Charles Hoy Fort in cartea sa Paminturile noi da o lista lunga a cazurilor cind au fost observate orase ceresti in diferite tari. In septembrie 1846 deasupra orasului Liverpool a aparut imaginea unui oras asemanator cu Edinburghul. In anul 1881 deasupra Pomeraniei (Suedia) a aparut un sat acoperit de zapada, asemanator cu cel care a fost vazut si pe insula Bornholm. Orase-fantoma au fost vazute si in Elvetia.
Nici una dintre teoriile care exista in zilele noastre nu poate sa dea o explicatie multumitoare aparitiei pe cer a armatelor, a scenelor de lupta, a oraselor, insulelor si a altor obiecte. Trebuie sa credem astfel ca exista minuni.
0 Response to "Miraje ceresti sau oglindirea unor tablouri reale"
Post a Comment