Zeita cu trei capete si fintinile miraculoase

Ce s-a gasit in fintinile din manastire

Doua fintini foarte vechi si o statuie preistorica înfatisind o zeita cu trei capete atrag sute de pelerini în cautare de miracole într-un orasel de pe insula Sheppey din Kent, Marea Britanie. Oameni care vin de departe, din Australia si Mexic, sint atrasi de oraselul Minster.

Cu cinci ani în urma, Minster era un oras obisnuit cu doua fast-food-uri chinezesti, un magazin de închiriat casete video si un club al muncitorilor. Toate acestea înainte ca Brian Slade, un arheolog amator din partea locului, sa fi cerut si sa i se fi dat permisiunea de a deschide si a sapa într-una din cele doua fintini din Minster Abbey, o manastire de maici fondata în anul 640 d.Hr. de regina vaduva a Kent-ului.

Fintinile dateaza de 3.500 de ani. Cea de linga ghereta portarului are 40 de metri adincime, iar cealalta se afla în veche gradina Abbess. În timpul sapaturilor din 1991 au fost descoperite multe obiecte, inclusiv tigla romana si obiecte de olarie din era bronzului. A urmat descoperirea zeitei cu trei capete si aceasta a reprezentat începutul miracolelor.

Statuia zeitei are puteri deosebite

Statuia a fost printre ultimele lucruri dezgropate de Ian White, unul dintre escavatoristi, care a gasit-o sub straturi de mil, la fundul fintinii celei mai adinci. Noua luni mai tirziu si-a dat seama ca aceasta are puteri misterioase si miraculoase deoarece sotia lui a nascut o fetita perfect sanatoasa. Ei încercau de ani de zile sa aiba copii, dar toate tentativele lor se terminau cu pierderea sarcinii. Au fost chiar si la numerosi medici specialisti, dar fara succes. Familia White erau convinsi ca Tripla Zeita, numele pe care ei l-au dat statuii preistorice, este responsabila de nasterea fara probleme a fetitei lor.

Sotia doctorului naste cu bine

Cind dr. Ian Godsland, un om de stiinta care facea cercetari în domeniul medicinei la Imperial College, a auzit despre copilul familiei White a decis sa trimita bani pentru sapaturile de la fintina. Sotia sa trecuse la rindul ei prin mai multe pierderi de sarcina si acum era însarcinata din nou. Sase luni mai tirziu a nascut un baietel sanatos.

Ian White a declarat ziarului Daily Express: Bineînteles ca pot spune cu siguranta ca sotia mea a nascut cu bine datorita Zeitei. Amindoi credem cu putere în acest lucru.

Dr. Godsland, care locuieste linga Leighton Buzzard, a spus: Cred într-adevar ca zeita a avut un rol important. Nu ma întrebati cum s-a întimplat pentru ca nu va pot da explicatii. Acum cred ca lumea poate functiona si într-un mod diferit de cel pe care noi, oamenii de stiinta, îl întelegem.

Tripla Zeita este pastrata în casa lui Brian Slade. El spune ca a auzit de trei cazuri în care femei care au nascut cu bine copii sanatosi în ciuda faptului ca pina atunci au avut parte numai de pierderi de sarcina. Nu sint dubii asupra existentei unei forte vitale aici, a declarat el ziarului. Este veche, dinaintea lui Hristos, dar cred ca este o forta benefica.

Sute de oameni au venit la fintina miraculoasa

Între timp, ghereta paznicului fintinii a fost resigilata cu toate ca fintina lui Abbess, care este alimentata de la o sursa de apa, ramine deschisa. Gradina în care se afla fintina este proprietatea lui Leon Stanford. El spune ca sute de oameni au venit aici cerind sa li se dea de baut din apa fintinii, unii sperind sa-si poata întemeia familii, altii sa se vindece de boli grave cum ar fi cancerul. Multi au luat si cu ei acasa din apa miraculoasa.

Un olog s-a vindecat si el cu ajutorul apei din fintina

Vizitatorilor nu li se cer bani în schimbul apei sau a atingerii statuii. Singura restrictie este de a nu arunca bani sau alte obiecte în fintina. Domnul Stanford testeaza periodic apa pentru a-i verifica puritatea deoarece el si familia lui o consuma zilnic. El este convins de puterile vindecatoare ale apei. Înainte de a veni în oras era partial olog si suferea de mari dureri în piciorul sting, putind sa mearga doar cu ajutorul unui baston. Dupa doar citeva luni în care a baut din acea fintina s-a vindecat.

Apa din fintina este complet pura

Testele efectuate anul trecut de catre Swale Borough Council au aratat ca apa este complet pura, fara urme de clor sau impuritati. Au fost descoperite în apa elemente benefice pentru organism ca magneziul si potasiul.

Fintina lui Abbess este înregistrata ca locatie cu o importanta de gradul întii, iar proprietarii, Swale District Council, se gindesc sa o deschida publicului larg. Între timp, misterioasele puteri vindecatoare ale fintinilor si ale Triplei Zeite continua sa-i ajute pe cei bolnavi, cu totii sperind ca miracolele sa continue.

0 Response to "Zeita cu trei capete si fintinile miraculoase"

Post a Comment

Powered by eBizar