Marturii ale celor care au reusit sa calatoreasca in timp

Dintotdeauna calatorii în timp au fost posibile. Cel putin teoretic. Unii sustin ca au depasit într-adevar limitele spatio-temporale ale universului nostru, transpunîndu-se fie în trecut, fie în viitor. Altii au inventat masinarii dintre cele mai ingenioase pentru a-si realiza visul.


Voiajul în timp e fascinant

Ideea de a calatori în timp, în trecut sau în viitor, a constituit un subiect obisnuit atît pentru scriitorii de sience fiction, cît si o tema uzuala în show-urile de televiziune sau filme. Tentatia de a încalca granitele cotidianului e foarte mare, deoarece ne ofera posibilitatea sa descoperim adevarul istoriei umanitatii, sa întelegem evolutia propriei noastre specii si, de ce nu, sa ne autodepasim prin autocunoastere. Calatoria în viitor este oarecum mai riscanta, pentru ca ea ne va dezvalui si minunile tehnologice, dar si ororile civilizatiei care va veni. Voiajul în timp e fascinant si pentru oamenii de stiinta. Majoritatea fizicienilor sînt de parere ca a calatori în timp e posibil în teorie, chiar daca pîna acum nu exista nici o marturie a cuiva care traia în viitor si s-a întors sa ne viziteze pe noi, cei din ziua de azi. Cel mai simplu argument e dat de ufologisti. Acestia sustin ca extraterestrii sînt de fapt locuitori ai Pamîntului care calatoresc în timp.

Credeti sau nu, unii au reusit sa îsi îndeplineasca visul. Convinsi ca experienta traita nu a fost doar un rod al imaginatiei lor, iata cîteva dintre sutele de marturii ale asa-zisilor pelegrini în timp.

Ceasul care opreste timpul în loc

John Bajak a inventat, a schematizat un circuit care are proprietatea de a opri timpul. Prin el se creeaza o puternica legatura între subiect si persoana sau lucrul cu care vrea sa intre în contact. Acest circuit de forma unui ceas va oscila între trecut si viitor… Am remarcat faptul ca timpul se contracta din ce în ce mai mult pîna ce aproape ca se opreste si îsi schimba radical traiectoria. Schema ceasornicului magic a fost publicata în mai multe reviste de profil. Proiectul a fost primit cu entuziasm doar de o mica parte dintre specialisti. Cînd Bajak a povestit despre experimentele efectuate acasa cu frigiderul sau televizorul care au bubuit, lumea a început sa se întrebe daca tînarul e în toate mintile sau nu.

Sa nu uitati trei lucruri foarte importante

Oricum, daca nu tineti cont decît de pasiunea dumneavoastra pentru calatoriile în timp si nu dati atentie intrigilor, John Bajak va sfatuieste sa nu uitati trei lucruri foarte importante în realizarea dispozitivului de transport extradimensional.

1. Verificati totdeauna buna functionare a antenei Delta T.

2. Pregatiti Camera video a Timpului cu ajutorul careia puteti prinde pe pelicula imagini din trecut sau din viitor.

3. Construiti Poarta Timpului prin care veti putea voiaja chiar din propria locuinta.

S-a simtit scuturat de un soc puternic si s-a trezit în trecut

Exista cineva care afirma ca a calatorit în timp involuntar, din întîmplare. Desi refuza sa îsi dezvaluie identitatea, sustine ca e membru al Emanon Inventor’s Association, o asociatie stiintifica a carui scop consta în cercetarea limitelor timpului reversibil. Tînarul, care se crede un adevarat erou în oraselui lui natal, povesteste ca în timp ce se chinuia sa puna cap la cap diferite piese pentru a construi un radio cu frecventa scurta, deodata bzzzzzz!!! S-a simtit scuturat de un soc puternic si s-a trezit în trecut. Prietenul acestuia spune: Desi era aproape 4 dimineata nu terminasem de asamblat toate piesele. Verifica tensiune, cînd amicul meu s-a zguduit brusc pe scaun. Putea fi o descarcare de curent electric. În jurul lui s-a format un cîmp electric spiralat. Înlemnisem. Nu-mi venea sa cred ce vad. Vîrtejul cetos a durat cam sase-sapte minute dupa care a disparut brusc. Din toata întîmplarea asta ciudat e faptul ca dupa ce cîmpul electric a disparut, toate ceasurile din apartament indicau ora 3:55 dupa-amiaza, în loc de 4 dimineata. În plus pe strada era soare si forfota ca în orice zi de lucru normala, desi cu cîteva minute mai devreme orasul dormea în întunericul greu al iernii. Pentru asta nu e decît o explicatie – timpul fusese dat cu o zi în urma.

Cu ajutorul Rezonatorului Hiperdimensional se poate calatori fizic în timp

Steven Gibbs declara ca a descoperit pasiunea pentru domeniul calatoriilor în timp de la vîrsta de 15 ani. Se pare ca a primit chiar Eul sau, reîncarnat de data asta într-o tara africana. Gibbs a inventat un aparat de transport interdimensional pe care l-a botezat Rezonator Hiperdimensional. Iata ce declara inventatorul: Cu ajutorul Rezonatorului Hiperdimensional se poate calatori fizic în timp. Masinaria a fost cumparata de numerosi clienti. Toti au fost multumiti de performantele aparatului. Am auzit ca unii dintre ai au ramas în cealalta dimensiune; au refuzat sa mai revina în secolul nostru. Exista totusi un risc. Cei care voiajeaza fizic prea departe si ajung în a cincea dimensiune temporala nu au certitudinea ca mai pot reveni în viata. Pentru ca în momentul în care se depaseste pragul limita, calatorul este aruncat din universul pozitiv în cel negativ, fara a mai existat vreo posibilitate de reactie din partea lui.

Alunecarile în timp - o punte între prezent si alte dimensiuni temporale

Alunecarile în timp creeaza o punte între prezent si alte dimensiuni temporale. Prin alunecarile în timp o persoana poate intra involuntar sau nu în contact cu rudele sale din trecut sau din viitor. Acest tip de incident e de scurta durata, probabil doar cîteva minute, dupa care totul revine la normal ca si cum nimic neobisnuit nu s-a întîmplat. Eroina unei astfel de întîmplari a fost si Lorraine Parry. Pe cînd se plimba într-o suburbie din cartierul Wembley, în nordul Londrei, a simtit deodata cum împrejurimile capata un aspect bizar. M-am trezit brusc în mijlocul unui desert, povesteste Lorraine, stînd lînga un lac imens. Îmi simteam pielea umeda de la racoarea noptii. Privind pe cer, am vazut un avion. Avea forma alungita, iar metalul argintiu arunca în jur straluciri stranii. Puteam vedea la ferestrele avionului ochi ce erau atintiti asupra mea. Putea fi orice. Dintr-o data, fara nici un avertisment, am revenit pe strazile londoneze. Mieunatul unor pisicute m-a trezit din visul pe care-l traisem cu cîteva clipe mai devreme.

1 Response to "Marturii ale celor care au reusit sa calatoreasca in timp"

  1. roryta says:

    chiar crezi?

Post a Comment

Powered by eBizar