Salvat de un inger

Un tinar din New York povesteste cum a fost salvat in mod miraculos dintr-un incendiu devastator. El presupune ca bunica lui decedata a trimis un inger care l-a scos din flacarile izbucnite in apartamentul sau de la etajul 14, salvindu-i viata.


Trezit in plina noapte de strigate de ajutor

Intr-o dimineata la ora 3.30, Jim Foster a fost trezit brusc de strigate disperate: Foc! Foc! care veneau din camera colegului impreuna cu care locuia. Crezind ca focul se declansase probabil in apartamentul alaturat si nicidecum in apartamentul lor, a deschis usa dormitorului si a fost lovit de o pala de fum si de caldura. Speriat, s-a intors in camera si a deschis fereastra. Invaluit de fum a inceput sa strige la rindul lui, cit putea de tare, dupa ajutor.

Alertati de strigate, vecinii au chemat pompierii

Apartamentul in care locuiau tinerii era la etajul 14, dar un barbat care trecea prin curtea interioara a auzit strigatele. Lumea a inceput sa se trezeasca si sa deschida ferestrele alarmata de strigate. In acest timp, colegul lui Jim iesise pe pervazul ferestrei dormitorului sau incercind disperat sa-si salveze viata.

In scurt timp au venit pompierii, au scos furtunurile si s-au urcat pe scara alaturata, la apartamentul de unde se credea ca a izbucnit focul. Negasind nimic acolo, ei au tras furtunurile si au urcat pe cealalta scara.

Intre timp, crescuse temperatura in apartament si fumul devenise gros si sufocant. Teama cea mai mare a lui Jim era sa nu se aprinda covorul din camera si sa moara ars sau intoxicat cu fum.

Interventia miraculoasa a necunoscutului i-a salvat viata

Exact cind Jim credea ca nu o sa mai poata rezista mult timp, cineva (care nu a putut fi identificat atunci daca era un barbat sau o femeie) a aparut in camera lui, i-a pus un prosop umed pe fata si l-a ajutat sa iasa pe scari. Jim n-a apucat sa-l vada pe salvatorul sau deoarece la inceput perdeaua de fum il orbea, iar apoi pentru ca avea fata acoperita, dar isi aminteste ca o senzatie de bine l-a invaluit in apropierea lui si un parfum ce-i amintea de copilarie s-a raspindit in camera in ciuda mirosului de ars. Cind a trecut prin hol necunoscutul l-a intrebat daca este bine si l-a asezat pe un fotoliu.

Pompierii il credeau pierdut in flacari

Citeva minute mai tirziu, citiva pompieri au intrat in hol ingrijindu-se de colegul sau. Ei spuneau oamenilor strinsi acolo ca nu l-au putut gasi pe Jim si credeau ca a pierit in flacari. Cind a auzit ce se discuta s-a apropiat de ei si le-a spus ca unul din pompieri (asa cum credea el) l-a scos afara. Apoi a incercat sa gaseasca persoana care l-a salvat, dar nu a reusit sa mai dea de ea – parca disparuse.

Misterul a crescut cind s-a aflat ca era imposibil de intrat in dormitor

Mai tirziu, tinarul a aflat ca nici un pompier nu l-a salvat de foc si cind a sosit politia la fata locului (imediat dupa pompieri) nu a putut sa intre in dormitorul lui din cauza fumului si flacarilor din fata usii lui. Seful pompierilor a afirmat categoric ca fusese imposibil pentru oricine sa poata intra in dormitor inaintea lor.

Mama ii povesteste un vis neobisnuit

A doua zi Jim i-a sunat pe parintii sai sa le spuna de cele intimplate si mama lui i-a povestit ca a avut un vis ciudat in noaptea aceea: bunica baiatului, decedata de citiva ani, i-a aparut in vis si i-a spus ca ceva ingrozitor avea sa i se intimple lui Jim si mobilei lui. Mobila de care vorbea bunica era de fapt o masa si niste scaune pe care ea i le daruise lui Jim cu putin timp inainte sa moara, cind s-a mutat in noul lui apartament.

Focul incepuse intr-adevar de la acea masa (colegul de apartament al lui Jim uitase o tigara aprinsa intr-o scrumiera aflata pe masa).

Jim e convins ca salvatorul a fost un inger trimis de bunica

Neobisnuita intimplare l-a convins pe Jim ca salvarea lui i se datoreaza bunicii, care a trimis un inger ce i-a salvat viata in noaptea aceea de cosmar si spera din tot sufletul sa-i poata multumi odata, cind se vom reintilni intr-o lume spirituala.

0 Response to "Salvat de un inger"

Post a Comment

Powered by eBizar