Fecioara Maria apare în Filipine

Silueta de deasupra copacului

Aproximativ un milion de oameni s-au adunat într-un orasel din Filipine, la nord de Manila, pe 6 martie 1993, pentru a fi martorii vizitei Fecioarei Maria. Cei din multime, inclusiv oficiali ai guvernului filipinez, jurnalisti si episcopul catolic local - ca reprezentant al Papei - au marturisit ca au vazut o silueta care semana cu Fecioara Maria deasupra unui copac, timp de cinci secunde. Acest lucru a fost urmat citeva minute mai tirziu de lumini rosii, galbene si albastre miscindu-se spre soarele care dansa.

Baiatul vizionar din Agoo

Evenimentele au avut loc pe Dealul Aparitiei din oraselul Agoo, în provincia La Union. Un baietel vizionar de 16 ani, Judiel Nieva, a spus ca din 1989 Fecioara Maria i se arata si îi transmite mesaje în prima simbata a fiecarei luni si la sarbatori religioase importante. Pelerinii s-au adunat în Agoo pe 6 martie deoarece baiatul a spus ca Fecioara va aparea în acel moment si în acel loc.

Statuia baiatului plingea cu lacrimi de singe

Cu o luna mai devreme, o statuie a Fecioarei Maria, apartinind familiei lui Judiel Nieva a început sa plinga cu lacrimi de singe. Fenomenul a fost vazut de mii de oameni. Un asistent al presedintelui tarii a spus ca de cite ori era adusa statuia, sotia sa, care era foarte bolnava, îsi revenea miraculos. Exista marturii asupra faptului ca anafura s-a transformat în carne si singe în gura lui Nieva. Un locuitor a marturisit ca statuia Fecioarei plingea, iar lacrimile i se transformau în singe.

Cele trei stele si soarele care danseaza

În ziua precedenta vizitei Fecioarei în Agoo, mii de oameni adunati în acea zona au fost martorii soarelui care danseaza. Un reporter din Manila care monitoriza acest eveniment a spus ca a fost personal martor al soarelui care a dansat timp de 15 minute. În timpul noptii care a precedat vizita, martorii au spus ca trei stele stralucitoare au aparut sub constelatia Carul Mare. În dimineata urmatoare, soarele s-a miscat si a dansat din nou pentru citeva secunde.

Pe Dealul Aparitiei, Fecioara s-a aratat din nou

Pe 6 martie, parintele Roger Cortez a condus multimea catre Dealul Aparitiei. Dupa ce a cerut oamenilor sa faca liniste si i-a îndemnat sa simta prezenta lui Hristos în inimile lor, silueta Fecioarei Maria a aparut pentru citeva secunde deasupra unui copac. Cu aproximativ 10 minute mai tirziu, cind Judiel Nieva citea un mesaj pe care îl primise de la Fecioara Maria, lumini de diferite culori au venit din toate partile si s-au îndreptat catre soare. Tinarul profet a spus ca Fecioara Maria le-a cerut în mesajul ei credinciosilor sa se roage pentru copiii înfometati din Somalia. Nieva a spus ca urmatoarea aparitie va fi pe 8 septembrie si atunci Fecioara va disparea pentru totdeauna.

Guvernul filipinez a atestat aparitia

Oficialii guvernului filipinez au atestat aparitia din Agoo. Un reporter, Mon Francisco, a spus pe un post de radio din Manila ca a vazut o silueta a unei femei care purta un briu negru. Francisco a marturisit ca nu se astepta sa vada asa ceva si ca era sigur ca nu avea halucinatii.

Episcopul provinciei a fost si el martor al fenomenului si a creat o comisie de investigatie, a adunat dovezi si marturii si a raportat evenimentul la Vatican. Vindecarile miraculoase au fost atribuite izvorului de la locul aparitiei. Întimplarile din Agoo au beneficiat de multa publicitate în Filipine si au fost preluate si de agentia Associated Press.

0 Response to "Fecioara Maria apare în Filipine"

Post a Comment

Powered by eBizar