Un aparat de fotografiat care reda fapte si personaje din trecut

Femeia rautacioasa din orificiul ferestrei

In februarie 1988, intr-una din casele din Vsevolojsk, o suburbie a Leningradului, s-a intimplat ceva neasteptat: proprietarul unui apartament de la parter a observat un orificiu perfect rotund, la unul din geamuri. In 13 februarie, la fata locului a sosit S. Kuznetov, candidat in stiinte tehnice si profesor la Institutul Politehnic din Leningrad. El a fotografiat ciudatul orificiu, dar cind a developat filmul a vazut in interiorul orificiului figura rautacioasa a unei femei, care parea ca se uita inauntru. In momentul in care Kuznetov facuse fotografia, nimeni nu se afla insa in casa.

Fotografia a aparut imediat intr-o serie de reviste care se ocupa de fenomenele paranormale, iar specialistii au inceput sa emita diverse ipoteze. Careva a glumit atunci, spunind ca poate este vorba de vreo matusa care, desigur, murise demult si care sparsese geamul, aparatul nefacind altceva decit sa inregistreze trecutul.

Un cintaret de muzica usoara intr-o fotografie de familie

Desigur, multora li s-a intimplat sa gaseasca, dupa developarea filmului, alaturi de cei dragi, oameni sau obiecte care in momentul fotografierii nu se aflau acolo. Astfel de cazuri s-au intimplat inca de la aparitia fotografiei. Eduard Buvet, un fotograf francez, a fost chiar arestat, in anul 1875, acuzat fiind ca a contrafacut niste fotografii, in care pe linga figurile persoanelor fotografiate apareau figurile unor persoane publice sau ale unor artisti.

Intr-una dintre fotografiile facute de un moscovit la o mica reuniune de familie, alaturi de persoanele asezate la masa a aparut si un musafir nepoftit, care nu era altul decit un cunoscut cintaret de muzica usoara. Intrucit televizorul nu functiona in momentul fotografierii, toti au fost cit se poate de mirati de aceasta ciudatenie si fotografia a ajuns in paginile revistelor de specialitate. Artistul in cauza s-a abtinut de la orice fel de comentarii.

Evident, in majoritatea cazurilor, specialistii fotografi au reactionat prompt: ori filmele erau vechi, spuneau ei, ori a fost facuta o expunere dubla pe acelasi cadru. Moscovitul in cauza nu se gindise insa niciodata sa-l fotografieze pe cintaretul de muzica usoara.

Fotografiile erau facute cu aparate pentru amatori

Dupa ce au fost emise tot felul de ipoteze, mai mult sau mai putin credibile, s-a gasit totusi cineva care sa incerce sa explice fenomenul aparitiei fantomelor in fotografii, in persoana lui Henrich Silanov, seful Laboratorului de Analiza Spectrala de la Intreprinderea Voronejghologhija.

Analizind o serie de astfel de fotografii, el a observat un lucru care se repeta: cele mai multe dintre fotografiile analizate de el erau facute cu aparate de tip Smena sau Sputnik, aparate cu optica simplificata, utilizate in special de amatori.

Majoritatea celor care au reusit sa fotografieze OZN-uri au folosit aparate foarte simple, ale caror lentile simple permiteau patrunderea atit a razelor ultraviolete, cit si a celor infrarosii (ulterior, in anii ’80, aceleasi rezultate se puteau obtine prin schimbarea lentilelor de sticla cu altele din cuart).

Aparatul care inregistreaza trecutul

Cunoscind aceste lucruri, Silanov s-a apucat sa construiasca singur un aparat, care sa permita fotografierea intr-un diapazon spectral mai larg. Prima fotografie facuta de el a fost in imediata apropiere a laboratorului sau. Silanov nu a facut altceva decit sa fotografieze o masina din curte. In momentul developarii, alaturi de masina aceasta a mai aparut si conturul alteia, care, dupa cum s-a stabilit ulterior, plecase din acel loc cu mult timp inainte ca Silanov sa iasa cu aparatul sau de fotografiat in curtea institutului. In cea de-a doua fotografie a lui Silanov, pe linga cei doi colegi pe care ii fotografiase stind de vorba au mai aparut insa alti doi, care statusera in acel loc cu putin timp in urma, dar oricum, inainte ca Silanov sa faca cea de-a doua fotografie. Aparatul lui Silanov inregistra deci… trecutul.

Criminalistii folosesc astazi fotografia in infrarosu, care le permite fixarea pe pelicula a… invizibilului. Spre exemplu, fotografia realizata cu un astfel de aparat inregistreaza urmele lasate pe asfalt, astfel ca in loc de o masina pot aparea trei: cea fotografiata de fapt, cea care a plecat mai demult din acel loc, precum si cea care abia a plecat de la locul faptei.

Un moment din urma cu 50 de ani

Urmatoarele fotografii au fost facute in mijlocul naturii, pe malul riului Hopra. Una dintre ele, realizata in 26 iulie 1991, la orele 17.00, era de-a dreptul senzationala, aici fiind fixate mai multe evenimente petrecute cu mult timp inainte. In prim-plan, se puteau vedea citiva copaci cu virfurile rupte, precum si citeva obiecte si un personaj care in momentul fotografierii nu fusesera acolo: o femeie, care dormea intr-o barca pneumatica aflata la mal, si un rucsac alaturi. In mod evident, in acest loc fusese o tabara de excursionisti. Urmatoarea fotografie, facuta 15 minute mai tirziu, a fost cu mult mai senzationala: in partea dreapta a cadrului aparea un soldat cu casca pe cap, care statea in transee. In anii razboiului, prin aceste locuri trecuse intr-adevar una dintre principalele linii de aparare. In fotografie erau deci imortalizate evenimente petrecute cu aproape 50 de ani in urma.

In anul urmator, cu aparatul lui Silanov nu au mai fost facute fotografii prea senzationale, cu exceptia a doua cadre, executate pe acelasi mal al riului Hopra. Fusese fotografiat malul riului, dar in fotografie aparusera un cort in care se vedeau figurile a doua persoane, precum si o plasa de pescuit. In cea de-a doua fotografie, in care initial fusese de asemenea fotografiat doar malul gol al riului, apareau doi tineri, care abia se intilnisera aici. In expeditiile ulterioare, fusese fotografiat acelasi mal pustiu al riului, si in cadre apareau din nou figurile unor persoane care poposisera mai demult in aceste locuri.

Vom putea privi in trecut, chiar si in cel mai indepartat

Astfel de experimente, in care sa fie studiata memoria cimpului, au fost efectuate in locuri putin populate sau chiar pustii. In acele locuri unde avusesera loc evenimente importante fotografiile pareau ca sint executate din mai multe straturi, evenimentele suprapunindu-se deci unele peste altele.

Intrebarea este cit de mult poate privi in trecut aparatul lui Silanov. Intr-unul din cadre, de exemplu, a aparut un tanc, utilizat in 1921, in timpul Razboiului civil din Rusia.

Silanov nu a dorit sa genereze senzatie in jurul sau si a fotografiilor sale: Grupul nostru de cercetare va trebui sa inteleaga cit mai bine acest fenomen, declara el. Daca vom reusi sa invatam sa inregistram cimpul informational, cu siguranta ca vom putea privi in trecut, chiar si in cel mai indepartat.

Tunelul si moartea clinica a dr. Martin Brofman

Fusesem diagnosticat cu tumoare pe coloana vertebrala

Fusesem diagnosticat cu tumoare pe coloana vertebrala si mi s-a spus ca voi muri. Am murit si iata povestea mortii mele. S-a întîmplat la Spitalul episcopal din Philadelphia. Tocmai fusesem informat ca am un blocaj la nivelul sirei spinarii, de la a patra vertebra cervicala pîna la a saptea. Aceasta afectiune fusese responsabila de simptomele ciudate pe care le-am avut. Mîna dreapta imi paralizase si simteam ceva ca niste electrosocuri prin corp de fiecare data cînd îmi miscam capul.

Un stranut ma putea ucide

Mi s-a spus ca trebuie sa ma operez imediat si ca daca ies în viata din operatie o sa ramîn partial paralizat. Cînd am întrebat daca am timp sa mai cer opinia unui doctor, mi s-a spus ca daca tusesc sau stranut atunci, as putea muri. Asa ca am fost de acord sa fac operatia în cîteva ore.

Mi-am dat seama ca dupa cum spun doctorii as putea muri în cîteva ore si am trecut rin toate etapele pe care cei care stiu ca o sa moara le parcurg. Mai întîi am avut impresia ca este un scenariu de film si ca lucrurile astea nu mi se întîmpla cu adevarat. Am început sa negociez în mintea mea, sa implor sa se întîmple ceva diferit, sa se schimbe ceva. Treptat am realizat ca totul este real si ca mi se întîmpla mie si atunci am acceptat ca poate foarte curînd voi muri.

Corpul meu s-a zguduit teribil...

În momentul cînd mi-am acceptat moartea corpul meu s-a zguduit teribil datorita unei energii care m-a strabatut. M-am deschis acestei energii din ce în ce mai mult si dupa doua minute enorm de lungi s-a terminat. Am simtit un fel de calm în interiorul meu, toate simturile mi se ascutisera, vederea îmi era mai clara, culorile mai puternice, auzul mai clar, mi se trezisera toate simturile.

Mi-am dat seama atunci ca tocmai înlaturasem un filtru perceptual care se întrepusese între mine si viata, si ca, în mod ironic, era tocmai frica de moarte. Acum ca scapasem de aceasta frica imi traiam altfel viata, ma bucuram mai mult de faptul ca eram în viata, chiar daca doar pentru putin timp.

M-am gîndit la viata pe care o traisem, la toate lucrurile pe care as fi putut sa le fac si nu le facusem. Si m-am trezit spunîndu-mi mie însumi As vrea sa fi facut…. Erau cam multe lucruri ramase nefacute. Atunci m-am gîndit ca este un mod prea trist de a muri, si ca daca as lua-o de la capat, ar fi mai multe Ma bucur ca am facut….

Trebuia sa ma hotarasc ce aveam sa fac in putinul timp care îmi mai ramasese. Daca mi-as fi petrecut timpul ramas gîndindu-ma la ceea ce era de fapt inevitabil, mi-as fi irosit restul vietii si era prea valoroasa ca sa fac asta.

M-am hotarît sa-mi petrec timpul simtindu-ma bine, si doar gîndindu-ma la lucruri care sa ma faca sa ma simt bine, culoarea vopselii de pe pereti, mirosul florilor din încapere, tot ce era pozitiv. Stiam ca oricînd pot gasi ceva pozitiv.

Operatia

În cele din urma a venit si acel moment. Am fost dus în sala de operatie, am fost anesteziat si m-am gîndit ca e posibil ca aceasta sa fie ultima mea experienta pe acest pamînt. Nu stiam ce avea sa se întîmple mai tîrziu. Pîna atunci fusesem ateu, fara credinta, nu credeam în nimic care nu era palpabil. Poate ca urmatorul pas dupa moarte era uitarea.

Mi-am dat drumul.

Ma simteam atras în amintirile mele

Am început sa ametesc, parca ma învîrteam si nu era bine, asa ca m-am stabilizat în centru pîna cînd am ramas nemiscat si totul în jurul meu se învîrtea. Erau scene din viata mea, amintiri din viata pe care o traisem, amintiri care-mi captau atentia. Totusi daca ma concentram asupra lor ma simtem tras pentru ca ma miscam prin aceste amintiri ce se învîrteau si parca eram tras într-un tunel sau cadeam într-o fîntîna, dar dîndu-mi seama de asta la jumatatea drumului. Încercam sa ma prind de peretii fîntînii dar nu reuseam. Singura mea tinta era apa de pe fund.

A trebuit sa-mi retrag atentia de la aceste scene, aceste amintiri si sa ma concentrez asupra locului catre care eram tras, concentrîndu-ma asupra lui. Oricum ma îndreptam catre el, dar daca ma concentram îmi dadea senzatia ca eu sint cel care conduce si aceasta situatie îmi convenea mai mult. Era asemanator cu sentimentul pe care-l ai cînd te dai în montagne rousse si esti în primul rînd si ai impresia ca tu conduci trenuletul. Este altfel decît atunci cînd esti atras de ceva fara sa poti controla ceva.

În cele din urma am zarit sfîrsitul tunelului

A durat mult, dar nu aveam altceva de facut decît sa ma las dus. În cele din urma am zarit sfîrsitul tunelului. Am iesit într-o stare de calm, de nemiscare, unde era o sursa stralucitoare de energie care mi se adresa. Era ca o raza de viata, o energie inteligenta, nu într-o forma neumana, pur si simplu constiinta. Mi s-a parut ca la o oarecare distanta era o alta sclipire care doar observa scena.

Parca trebuia sa dau un interviu ca sa pot iesi, sau ceva asemanator. Ei bine, calatoria ta s-a terminat acum, asa ca termina de constientizat acest lucru ca sa putem continua. M-am uitat înapoi si mi-am vazut viata asa cum o traisem, mi-am adunat gîndurile în legatura cu ce se întîmplase, am înteles altfel multe lucruri si apoi am spus ca sint gata.

Fiinta

Fiinta aceea a început sa se îndeparteze. Am urmat-o si apoi m-am oprit. Fiinta m-a întrebat la ce ma gîndeam în acel moment. Ma gîndeam ce pacat ca fetele mele sa creasca fara tatal lor. Eu îmi petrecusem o mare parte din viata fara tatal meu si as fi vrut ca fetele mele sa nu treaca prin aceeasi experienta. Oricum, eram gata de plecare.

Fiinta mi-a spus ca din cauza ca motivul pentru care as fi vrut sa ma întorc era altcineva îmi va fi permis sa ma întorc. Pîna sa pot spune ca de fapt nu mai vreau sa ma întorc, a avut loc o miscare rapida, confuza, s-a întîmplat ceva care avea legatura cu cealalta scînteie. Apoi m-am trezit în acest corp, în dureri enorme, cu agitatie mare în jurul meu, în sala de operatie.

Ma simteam ca si cum as fi intrat într-un film

Ma simteam ca si cum as fi intrat într-un film la mijlocul lui. Dar parca nu as fi fost în corpul meu. Din cauza durerii si a agitatiei m-am concentrat mai mult asupra lumii fizice si amintirea a ceea ce se întîmplase înainte a fost data uitarii. Alte evenimente care aveau loc aveau nevoie de atentia mea. Si apoi nu aveam credinta necesara sa pot accepta ceea ce mi se întîmplase.

Pe parcursul urmatorului an, am început sa explorez ideologii si filozofii necunoscute pîna atunci. Am citi carti ca Viata de dupa viata si Viata de dupa moarte, si alte scrieri care descriau cee ce numim moarte clinica, si am început sa-mi aduc aminte ceea ce se întîmplase. Am descoperit multe asemanari cu ceea ce traisera altii înaintea mea si atunci am stiut ce mi se întîmplase. M-am mai gîndit si la asemanarile cu nasterea cînd copiii sint nascuti într-o lumina stralucitoare si zgomote asurzitoare si sint batuti pe spate, si poate ca atentia lor este atrasa de exterior si uita experientele interioare care au loc exact înainte de a se naste.

Cum a fost pentru tine?

Cîteodata ma întîlnesc cu altii care au facut aceasta calatorie si facem schimb de impresii. Cum a fost în cazul tau? O femeie mi-a spus ca înainte era sigura ca dincolo va fi o Fiinta cu o carte mare, uitîndu-se la ceea ce facuse si nu facuse, si bifînd si verificînd, dînd note bune si proaste. Cînd a ajuns dincolo, chiar era o fiinta cu o carte mare, exact cum crezuse ea. Singurele note proaste pe care le-au primit erau pentru lucrurile pe care nu le facuse. Singurul ei pacat era negarea de sine.

Cînd am iesit din spital mi s-a pus diagnosticul de tumoare pe coloana vertebrala. Nu exista tratament pentru asa ceva. Mi se dadeau o luna sau doua de trait si m-am hotarit sa o fac traind dupa noua mea filozofie Ma bucur ca am facut… M-am decis sa lucrez asupra mea, sa lucrez cu constiita ca sa vindec tumoarea. Mai tîrziu, doctorii au decis ca a fost o eroare în diagnosticarea mea.

Trei zile in moarte clinica

Un barbat a povestit lumii intregi despre experienta lui miraculoasa de intoarcere la viata dupa ce, timp de trei zile, a fost mort. Medicii ridica neputinciosi din umeri cind este vorba sa explice ciudatul fenomen. Mai mult chiar, unii si-au schimbat radical modul de a privi viata si moartea.


Sotia l-a gasit gemind, zvircolindu-se de durere

Intr-o dimineata de martie a anului 1993, sotia lui David Moreno, un barbat de 37 de ani, a fost trezita de gemetele puternice si tremuraturile violente ale sotului sau. In scurt timp, acesta a inceput sa se zvircoleasca de durere, iar o dira de singe a inceput sa ii tisneasca din gura.

Imediat ea a chemat salvarea si pe o vecina care era asistenta medicala, dar aceasta nu a putut nici macar sa-i ia pulsul. Inima lui batea foarte slab.

Avea sanse de supravietuire de unu la un milion

David a fost dus de urgenta la un spital din apropiere unde a fost imediat supus unei terapii intensive, dar medicii au anuntat familia ca exista o sansa la un milion sa supravietuiasca. Organele sale interne nu mai functionau si cind medicii au incercat sa-i faca o transfuzie ei au descoperit ca singele lui este atit de gros incit era imposibil sa circule prin corp, cu atit mai mult sa irige creierul.

Familia a inceput sa se pregateasca de inmormintare

Sotia lui David a telefonat acasa pentru a anunta familia si a demara aranjamentele pentru funeraliile ce pareau iminente.

Patru dintre rudele lor, care erau medici, au cerut permisiunea de a inchide aparatele la care el era conectat si care-l tineau artificial in viata, pentru a scurta agonia lui David, dar au fost refuzati.

Membrii familiei l-au vegheat si s-au rugat la patul lui, sperind in miracolul insanatosirii lui. Dupa trei zile de coma s-a stabilit ca din punct de vedere clinic este mort, dar, asa cum s-a vazut mai tirziu, era cit se poate de viu.

Viata intreaga i s-a desfasurat prin fata ochilor, intocmai ca un film

Intreaga viata mi s-a desfasurat dinaintea ochilor, ca si cum as fi vazut-o pe un ecran. Am vazut absolut tot ce am facut in timpul vietii. In tot acest timp am vazut o lumina stralucitoare care, la inceput, era ca o ceata ce incet, incet se dispersa.

Cind ceata a disparut am vazut pe cineva imbracat in alb, care cred ca era ingerul meu pazitor.

El a stat linga mine si am revazut impreuna viata mea din copilarie pina in ultima zi.

Cind filmul vietii mele se derula am putut vedea toate lucrurile bune pe care le-am facut, dar cind apareau scene in care facusem ceva cu adevarat rau, ritmul vizionarii incetinea si cadrul se largea, ca si cum atunci era cazul sa fiu atent.

Trezirea din coma a fost brusca si neasteptata

David Moreno s-a trezit din coma atit de brusc incit asistenta care-l supraveghea a fugit ingrozita din sectie, in stare de soc. Cind medicii au sosit la patul lui s-au cutremurat.

Nu le venea sa creada ca barbatul pe care ei il declarasera in moarte clinica era acum constient si nu prezenta nici un semn care sa ateste faptul ca creierul sau a fost afectat in vreun fel de lipsa irigarii cu singe.

In ciuda nedumeririi generale, testele medicale la care David a fost supus in zilele urmatoare au stabilit ca acesta este perfect sanatos.

Barbatul afirma ca are de transmis un mesaj lumii

David spune ca el s-a intors pentru ca trebuie sa transmita un mesaj lumii de la fiintele divine cu care a intrat in contact. El tine acum conferinte in care vorbeste lumii intregi despre viata si moarte, despre cum ii poti ajuta pe ceilalti, despre rostul vietii noastre, cum sa avem grija de planeta noastra si multe altele. S-a implicat, de asemenea, prin fundatia sa, in numeroase actiuni caritabile care se desfasoara pe intreaga planeta. El se ocupa nu numai de problemele umanitare, ci s-a implicat si in actiuni cu caracter ecologic.

Ingerul meu pazitor mi-a spus ca ma va vizita in visele mele atunci cind va dori sa transmita un mesaj.

Medicul care l-a tratat si-a consacrat viata slujirii lui Dumnezeu

El s-a grabit sa paraseasca spitalul si a ajuns acasa, unde si-a gasit familia pregatindu-se de funeralii. Atunci cind l-au vazut au crezut ca este stafia lui.

Profund miscat de misteriosul eveniment la care a luat parte, medicul care l-a tratat pe David a declarat ca este vorba de un miracol pe care numai Dumnezeu putea sa-l savirseasca.

El si-a schimbat radical felul de a fi, a renuntat sa mai practice medicina in acel spital si si-a consacrat viata slujirii lui Dumnezeu, ajutorarii celor nevoiasi, alaturi fostul sau pacient, David Moreno.

Teoria si practica dedublarii

Batrinul care apare in doua locuri in acelasi timp

Anul 1975. Moscova. Intr-un grup de turisti de la Voronej se remarca dintre toti un batrin carunt cu o privire patrunzatoare si o barba lunga. Batrinul Hotabici - asa il numeau ceilalti excursionisti atunci cind nu era de fata. Numele lui de familie nu si-l mai aminteste nimeni - ceva de genul Krilov sau, poate, Krimov, acest lucru nu este important.

La citva timp dupa inceputul excursiei, turistii au observat niste lucruri ciudate: batrinul era vazut in acelasi timp in mai multe locuri. Oamenii incepusera sa se indoiasca unii de altii. In timp ce tot grupul se afla in excursie (printre ei era si batrinelul cel ciudat), o femeie a hotarit sa mearga la magazin sa cumpere ceva. Pe drumul catre magazin ea l-a vazut pe Krimov si l-a intrebat daca s-a terminat excursia. Acesta i-a raspuns ca nu, ca toata lumea se afla in autocar in drum catre un obiectiv turistic. Fiind foarte mirata de un asemenea raspuns, femeia i-a povestit seara sotului ce s-a intimplat. Acesta s-a mirat si mai tare si i-a spus ca batrinul Hotabici a fost tot timpul cu excursionistii si ca nu a disparut nici macar pentru un minut.

Omul era deja banuit de vajitorie

Mai departe lucrurile au decurs la fel: batrinul a fost vazut in acelasi timp impreuna cu toti la teatru, dar si intr-un bar cu o bere in fata. La un moment dat a fost vazut la sauna, dar vecinul lui de apartament a afirmat ca Hotabici in acea seara nu a iesit din camera, ci a citit o carte.

Batrinul era banuit de vrajitorie si toti au inceput sa il ocoleasca. De intrebarile mai indiscrete acesta scapa cu cite o gluma.

Dublura a aparut chiar alaturi de el

In ultima zi inainte de a pleca de la Moscova, turistii l-au vazut vazut pe batrin alaturi de un altul identic. Cei doi semanau pina in cel mai mic amanunt, atit la figura, cit si la imbracaminte. Toti s-au linistit crezind ca sint doi frati gemeni. Insa in citeva secunde aceasta parere le-a fost contrazisa: chiar de sub ochii lor, unul dintre batrini a disparut, parca s-ar fi evaporat in aer.

Psihiatrii spun despre aceste cazuri ca sint halucinatii colective.

Ochii prin care privea Unviersul

Iata ce povesteste un functionar despre o asemenea experienta: Cind lucram la un institut si examinam foarte multe persoane in virsta, a venit la mine un batrin. La prima vedere, puteai sa ii dai 100 de ani, dar si 120. Era imbracat foarte modest, in niste haine fara culoare. Parul ii era taiat foarte scurt, iar sapca de pe cap semana cu una de metalurgist. Cel mai mult m-a uimit absenta mirosului. Era luna iunie, afara era foarte cald, camasa mea era uda din cauza transpiratiei. Batrinelul nu avea insa nimic. Mai mult decit atit, dinspre el venea o adiere rece si proaspata ca de iarna. O privire ca a lui nu am mai vazut nici inainte, nici dupa acest moment: parca prin ochii lui ma privea tot Universul. Batrinul mi-a spus ca nu a venit sa ia ceva, ci sa imi dea ceea ce stie el, pentru ca este destul de in virsta si vrea sa moara linistit. A respirat profund, a inchis pentru citeva clipe ochii, incit mi s-a parut ca a adormit. Am vazut de foarte multe ori oameni bolnavi, oameni cu probleme psihice si cautam un motiv ca sa scap de ei. Cu atit mai mult cu cit pe hol ma astepta multa lume care voia sa-mi vorbeasca. Pe neasteptate, usa s-a deschis si in incapere a patruns acelasi batrin care i-a spus functionarului: Trebuie sa-mi promiti pentru linistea mea ca, daca vor veni sa te intrebe de unde ai asemenea cunostinte, sa spui ca te-ai rugat, ca ai citit rugaciuni si ca Dumnezeu te-a ascultat.

Dupa aceea, fara sa se opreasca, batrinul a intrat... in perete si a disparut. Functionarul a ramas in prezenta dublului celui disparut sau, poate, a originalului.

Profesoara si alter ego-ul ei apareau in fata elevilor

Iata o alta asemenea istorie care s-a petrecut in secolul al XIX-lea in Letonia, in orasul Volmar, nu departe de Riga, intr-un pension particular pentru fete. Era anul 1845 cind acolo a fost angajata o oarecare Soja.

Peste aproximativ o saptamina elevele au inceput sa observe niste lucruri stranii. In timp ce unele povesteau ca au vazut-o predindu-le lectia in clasa, altele au observat-o coborind scarile.

La un moment dat, fetele au vazut cum in timp ce profesoara le scria ceva pe tabla, linga ea a aparut dublul ei fara creta in mina. Elevele au fost socate. Mai tirziu acestea au vazut-o pe Soja la masa de prinz. In fata ei statea dublul care facea niste miscari ciudate cu miinile. Dupa citva timp dublul a fost vazut in timp ce profesoara statea in pat. In curind profesoara a fost alungata din scoala, directorii temindu-se pentru reputatia institutiei. La despartire Soja le-a spus ca i s-a mai intimplat de nenumarate ori acest lucru. In cazul acesteia este vizibil ca nu putea sa controleze in mod constient acest proces, spre deosebire de batrinul care i-a demonstrat acest lucru functionarului.

La 17 mai 1905 in presa engleza a aparut o stire interesanta: deputatii Parker si Heiter l-au intilnit in Parlament pe maiorul Rashe si s-au imbratisat pentru ca nu se vazusera de mult timp. Dupa ce discutia s-a terminat, maiorul a disparut din fata lor. S-a descoperit mai tirziu ca maiorul nu fusese in ziua aceea la serviciu, ci statuse acasa fiind bolnav.

Pinetti si plecarea prin 15 locuri in acelasi timp

In anul 1800 la Sankt Petersburg a venit cunoscutul magician si iluzionist Pinetti. Dupa ce a facut citeva trucuri de iluzionism, citeva experimente de hipnoza si parapsihologie, lui i s-a propus ca a doua zi sa apara la amiaza in cabinetul tarului pentru onorariu. Portarii au fost avertizati sa nu lase pe nimeni sa intre in palat, iar cheile de la toate intrarile in palat si in parcul din jur au fost puse pe masa tarului. Cu cinci minute inainte de ora 12, departamentul de politie a spus ca magicianul nu a iesit deloc din casa. Cu toate acestea, chiar la mijlocul zilei, Pinetti a aparut in cabinet la intilnire. Inainte de a se desparti de tar, Pinetti l-a avertizat pe acesta ca va parasi orasul prin toate cele 15 posturi de paza in acelasi timp.

In ziua plecarii, la fiecare dintre cele 15 posturi de paza s-a adunat cite o multime de gura-casca si toti l-au vazut pe Pinetti parasind orasul intr-o trasura. Plecarea lui a fost inregistrata in toate cele 15 puncte in acelasi timp si peste tot i s-au pus vize pe buletinul de plecare.

Acesta este unul dintre exemplele unice de creare constienta a dedublarilor in plan fizic inregistrat in mod oficial si de istorie.

In Africa Centrala exista si pina in zilele noastre un cult magic al crearii de asemenea alter ego-uri. Sint unele date care atesta faptul ca si unii samani siberieni aveau asemenea capacitati.

Fenomenul crearii de dedublari materiale (ale corpului fizic) este cunoscut de foarte mult timp. Aceste capacitati se pare ca le aveau Krishna si monahul crestin, care mai tirziu a fost canonizat de biserica, Toma din Assisi.

Ectoplasma concentrata si dedublarile tibetanilor

Este bine de stiut ca un alter ego creat in mod artificial nu se deosebeste cu nimic de persoana adevarata: au acelasi aspect exterior, acelasi nivel de cunostinte si de percepere a lumii inconjuratoare, aceeasi memorie si aceleasi deprinderi.

Crearea unei dedublari materiale este in linii mari asemanatoare cu crearea unui dublu astral energetic, analogic din punct de vedere al structurii sale cu o vedenie obisnuita.

La inceput, se creeaza, de obicei, imaginea in gind a dublului. Dupa aceea se creeaza o copie energetica astrala care se umple treptat cu substanta, numita ectoplasma. In esenta aceasta este energie pura care se condenseaza treptat, devine mai concentrata si intra in spatiul ocupat de imaginea din gind a dublului creat de constiinta. Aceasta poate fi socotita o copie exacta a creatorului, dar si un alt corp, o alta constiinta.

Pentru aceasta este nevoie de o concentrare maxima de energie. Constiinta trebuie sa lucreze numai pentru realizarea acestui lucru. Orice alta idee trebuie sa fie exclusa. Procesul trebuie sa fie insotit de asa-numita liniste mentala. Trebuie de asemenea sa existe o reprezentare exacta a acelui spatiu din lumea inconjuratoare unde va aparea dublul, dar si un nivel destul de ridicat al capacitatilor paranormale.

Dedublarea e constienta si spontana

Dedublarea poate fi creata atit printr-o activitate constienta in acest sens, cit si spontan. La un nivel deosebit al continutului de ectoplasma ea poate fi si foarte transparenta, si putin vizibila, dar si identica din punctul de vedere al parametrilor si caracteristicilor cu persoana reala. Acest lucru depinde de concentrarea de energie din dedublare. Timpul de viata al acestor creatii este diferit - de la citeva minute pina la citeva luni sau chiar ani.

Uneori dublul cauta sa scape de creatorul lui

In practica magica din Tibet exista tehnica crearii dublurilor materiale, dar si a unor alte fiinte, care constau din ectoplasma concentrata. Acestea sint asemanatoare oamenilor, comportamentul este identic cu cel uman. Aceasta fiinta, pentru ca nivelul de forta vitala si de ectoplasma este suficient pentru o existenta independenta, incearca sa se elibereze de legatura cu creatorul uman si de controlul acestuia.

Adesea pentru a nimici o asemenea fiinta este nevoie de un efort deosebit pentru ca aceasta are acelasi potential magic ca si cel care a creat-o. Nivelul spiritualitatii si al intelectului este semnificativ mai scazut decit al omului, de aceea aceste dubluri sint periculoase.

In legendele despre magicienii tibetani se spune ca, de multe ori, un alter ego trimis cu o misiune nu s-a mai intors la creator, ci a inceput o existenta separata. Acelasi lucru se intimpla si atunci cind creatorul murea si nu nimicea dublul inainte de a-si da sufletul. Spre deosebire de oamenii obisnuiti aceste fiinte nu au suflet.

Taina ploilor cu pesti


Somn, biban si platica din nori

Intr-o zi calda si senina din mai 1956, la o ferma din statul Alabama din cer au cazut pesti vii. Martorii acestui eveniment straniu au afirmat ca pestii cadeau dintr-un singur nor intunecat care a aparut dupa o mica vijelie iscata parca din nimic.

A inceput sa picure pe o suprafata mica de pamint (aproximativ 200 de metri patrati) si in citeva minute norul acela neobisnuit din intunecat a devenit aproape alb si din el au inceput sa cada trei tipuri de pesti - somn, biban si platica. Din faptul ca vietatile erau vii si se zbateau reiesea ca ei nu au stat prea mult in cer, ceea ce nu se poate spune despre ploaia cu pesti care a durat, dupa parerea martorilor, mai bine de 15 minute. Desi pestii apartineau speciilor existente in acea zona, iar riurile din care se puteau pescui se gaseau la aproximativ 2 mile departare de ferma, nici o tornada sau uragan nu a fost multe saptamini, astfel incit era de neinteles cum de pestii au fost ridicati la cer si dusi la o asemenea distanta. Unul dintre martori spunea: Dupa parerea mea, acesta este cel mai straniu lucru care s-a petrecut vreodata in lume!

Desigur, un lucru straniu, insa nu unicul in lume.

Anul 1972 - 50 de ploi cu pesti

Ploile cu pesti au fost observate practic pe tot globul pamintesc. Marturiile despre aceste caderi din cer umplu paginile revistelor care scriu despre fenomene anomale si chiar jurnalele meteorologice rationale si serioase scriu in mod regulat despre ploi cu scrumbii, uragane cu calmari sau despre tornade cu pastravi.

In vremurile noastre sint atestate multe asemenea exemple si in Statele Unite ale Americii, incluzind aici potopurile din Boston, Massachusets, Tomasville, Alabama, Kansas. In dimineata zilei de 19 decembrie 1984, in Santa Monica a fost o ploaie destul de serioasa cu pesti, care a indus starea de necesitate pe strazile din zona. In anul urmator, in mai 1985, o portie destul de insemnata de pesti a aparut in curtea interioara a casei lui Louis Kastorino din Texas. Kastorino a recunoscut dupa aceea ca a fost atit de speriat de ceea ce s-a intimplat incit a crezut ca este vorba de un fenomen supranatural. Ploile cu pesti sint atit de obisnuite in citeva tari, cum ar fi Australia si India, incit ziarele de acolo aproape ca au incetat sa mai dea vreo stire despre aceste fenomene in paginile lor. Un naturalist australian, Gilbert Witley, a alcatuit o lista cu 50 de ploi cu pesti care au avut loc pe toate cele sase continente intr-un singur an, 1972. In acel an au fost semnalate ploi cu pesti la Cressy, Victoria, cu creveti la Singleton, cu bibani mici la Hadfield, Victoria si cu alte specii neidentificate de apa dulce la periferia orasului Brisbane.

Ploaia de moruni din Hampshire

Chiar daca asemenea fenomene in Marea Britanie par neobisnuite, exista si aici citeva marturii. In luna august a anului 1914, in regiunea Sunderland s-a putut vedea cum au aterizat pe pamint ca din senin niste tipari nefericiti; in aceeasi luna, a anului 1948 insa, un oarecare mister Jan Rety din Hampshire a nimerit sub o ploaie de moruni cind mergea sa joace golf. Insa cel mai des paminturile britanice au fost lovite de ploi cu crabi.

Se pot explica aceste fenomene in alt fel, decit prin cauze supranaturale? Unii spun ca acest lucru este posibil. Printre meteorologi este foarte intilnita parerea ca din moment ce ploile cu pesti nu sint socotite fantezii, atunci nici explicatiile acestor fenomene nu trebuie sa fie de domeniul paranormalului. Acesti specialisti cred ca vijeliile pot lua pestii din riuri sau din mari si ii ridica la cer, asemenea prafului, ii duc o oarecare distanta, dupa care acestia cad ca o ploaie pe pamint. O asemenea versiune poate explica citeva cazuri izolate, insa trebuie tinut cont de faptul ca nimeni nu a vazut cum o furtuna puternica le scoate pe aceste fiinte din apa, in timp ce exemplele in care pestii au cazut din cer sint mult mai multe si au si marturii concrete.

De asemenea, este greu de presupus ca o furtuna ii alege pe pesti pe specii, unele dintre ele fiind luate, iar altele lasate pe loc. Si de ce niciodata impreuna cu pestii nu cade si nisip, de exemplu, sau alge?

Ce le-a dat Dumnezeu pescarilor naufragiati

Cind de sus cad locuitorii marii, nimeni nu observa o ploaie sarata nici inainte, nici dupa aceste fenomene, iar daca unele furtuni in apa se pot incheia printr-o ploaie cu specii de vietati care traiesc la suprafata apei marii, aproape de mal, acest lucru nu se poate intimpla atunci cind ploua cu unele specii marine care traiesc la mare adincime sau departe de tarm.

Probabil ca cea mai uimitoare dintre toate ploile cu pesti a fost cea care a avut loc la bordul unei barci care apartinea la trei pescari dintr-o mica insula a Oceanului Pacific, la data de 3 aprilie 1986. Naufragiind in timpul unei furtuni, pescarii au petrecut 119 zile intr-o barca, inainte de a fi gasiti la mai mult de 500 de mile de locul in care li se scufundase goeleta. In tot acest timp ei s-au hranit prinzind pesti mici cu miinile goale, pe care ii sugrumau si ii mincau. La un moment dat, intr-o noapte, cu putin timp inainte de finalul acestei aventuri, ajungind cu disperarea la apogeu si suferind consecintele dietei cu pesti, cei trei barbati s-au rugat lui Dumnezeu sa le trimita si alta hrana in afara de pestii acestia.

Atunci, spre mirarea lor, de sus a cazut ceva direct la ei in barca. Acest ceva era un peste rar, dar deosebit de gustos, dintr-o specie care niciodata nu traieste la suprafata apei, ci dimpotriva, incearca sa stea cit mai adinc.

Mai tirziu, cind au fost salvati, cei trei pescari au povestit despre minunea ai carei martori au fost, ceea ce i-a uimit pe hidrobiologi, care au spus ca o asemenea specie traieste la o adincime de aproape 600 de picioare si au dat o explicatie simpla - o pasare a prins acest peste si l-a scapat pe cind se afla in aer.

Ce inseamna insa patania pescarilor - un raspuns la rugaciunea lor? Cei mai multi au crezut ca aici este mina lui Dumnezeu, pentru ca un alt fel de explicatie care sa sune mai rational nu exista.

Cel mai bine ploile cu pesti pot fi determinate ca o enigma, o mare taina, care pina acum nu a putut fi patrunsa.

Salvat de un inger

Un tinar din New York povesteste cum a fost salvat in mod miraculos dintr-un incendiu devastator. El presupune ca bunica lui decedata a trimis un inger care l-a scos din flacarile izbucnite in apartamentul sau de la etajul 14, salvindu-i viata.


Trezit in plina noapte de strigate de ajutor

Intr-o dimineata la ora 3.30, Jim Foster a fost trezit brusc de strigate disperate: Foc! Foc! care veneau din camera colegului impreuna cu care locuia. Crezind ca focul se declansase probabil in apartamentul alaturat si nicidecum in apartamentul lor, a deschis usa dormitorului si a fost lovit de o pala de fum si de caldura. Speriat, s-a intors in camera si a deschis fereastra. Invaluit de fum a inceput sa strige la rindul lui, cit putea de tare, dupa ajutor.

Alertati de strigate, vecinii au chemat pompierii

Apartamentul in care locuiau tinerii era la etajul 14, dar un barbat care trecea prin curtea interioara a auzit strigatele. Lumea a inceput sa se trezeasca si sa deschida ferestrele alarmata de strigate. In acest timp, colegul lui Jim iesise pe pervazul ferestrei dormitorului sau incercind disperat sa-si salveze viata.

In scurt timp au venit pompierii, au scos furtunurile si s-au urcat pe scara alaturata, la apartamentul de unde se credea ca a izbucnit focul. Negasind nimic acolo, ei au tras furtunurile si au urcat pe cealalta scara.

Intre timp, crescuse temperatura in apartament si fumul devenise gros si sufocant. Teama cea mai mare a lui Jim era sa nu se aprinda covorul din camera si sa moara ars sau intoxicat cu fum.

Interventia miraculoasa a necunoscutului i-a salvat viata

Exact cind Jim credea ca nu o sa mai poata rezista mult timp, cineva (care nu a putut fi identificat atunci daca era un barbat sau o femeie) a aparut in camera lui, i-a pus un prosop umed pe fata si l-a ajutat sa iasa pe scari. Jim n-a apucat sa-l vada pe salvatorul sau deoarece la inceput perdeaua de fum il orbea, iar apoi pentru ca avea fata acoperita, dar isi aminteste ca o senzatie de bine l-a invaluit in apropierea lui si un parfum ce-i amintea de copilarie s-a raspindit in camera in ciuda mirosului de ars. Cind a trecut prin hol necunoscutul l-a intrebat daca este bine si l-a asezat pe un fotoliu.

Pompierii il credeau pierdut in flacari

Citeva minute mai tirziu, citiva pompieri au intrat in hol ingrijindu-se de colegul sau. Ei spuneau oamenilor strinsi acolo ca nu l-au putut gasi pe Jim si credeau ca a pierit in flacari. Cind a auzit ce se discuta s-a apropiat de ei si le-a spus ca unul din pompieri (asa cum credea el) l-a scos afara. Apoi a incercat sa gaseasca persoana care l-a salvat, dar nu a reusit sa mai dea de ea – parca disparuse.

Misterul a crescut cind s-a aflat ca era imposibil de intrat in dormitor

Mai tirziu, tinarul a aflat ca nici un pompier nu l-a salvat de foc si cind a sosit politia la fata locului (imediat dupa pompieri) nu a putut sa intre in dormitorul lui din cauza fumului si flacarilor din fata usii lui. Seful pompierilor a afirmat categoric ca fusese imposibil pentru oricine sa poata intra in dormitor inaintea lor.

Mama ii povesteste un vis neobisnuit

A doua zi Jim i-a sunat pe parintii sai sa le spuna de cele intimplate si mama lui i-a povestit ca a avut un vis ciudat in noaptea aceea: bunica baiatului, decedata de citiva ani, i-a aparut in vis si i-a spus ca ceva ingrozitor avea sa i se intimple lui Jim si mobilei lui. Mobila de care vorbea bunica era de fapt o masa si niste scaune pe care ea i le daruise lui Jim cu putin timp inainte sa moara, cind s-a mutat in noul lui apartament.

Focul incepuse intr-adevar de la acea masa (colegul de apartament al lui Jim uitase o tigara aprinsa intr-o scrumiera aflata pe masa).

Jim e convins ca salvatorul a fost un inger trimis de bunica

Neobisnuita intimplare l-a convins pe Jim ca salvarea lui i se datoreaza bunicii, care a trimis un inger ce i-a salvat viata in noaptea aceea de cosmar si spera din tot sufletul sa-i poata multumi odata, cind se vom reintilni intr-o lume spirituala.

O pana alba ca amintire si amuleta de la un inger

Un prieten din ceruri l-a ajutat sa lupte pentru viata

Rafael Garcia nu este singurul om care si-a revenit la viata dupa ce se pronuntase moartea lui clinica. Povestea sa nici nu incepe, nici nu se termina pe masa de operatii. Este vorba despre o viziune, despre un dar din lumea cerurilor sau, daca vreti, despre o curioasa convergenta a tot ceea ce exista. Ceea ce Rafael Garcia a trait nu poate fi descris in cuvinte simple. Poate fi resimtit insa numai de persoanele extrem de sensibile si cu credinta in Dumnezeu. Numai astfel de oameni pot intelege de unde a avut Garcia puterea de a reveni la viata.

O sala de sport in Las Vegas

Rafael Garcia in virsta de 73 de ani e un om linistit din Las Vegas. Toata viata si-a dedicat-o sportului, mai precis boxului. Cu ceva timp in urma si-a deschis o sala de box, Top Rank. Cit a fost in putere a luptat de dragul provocarii. Banii pusi la bataie nu l-au atras niciodata mai mult decit pasiunea pentru box. Nici macar acum, la pensie, nu poate sta locului. Poate fi vazut adesea in primele rinduri ale publicului sau ca antrenor secund al tinerelor sperante.

Un maestru artizan

Noua generatie il considera maestru artizan. De la modul in care le bandajeaza miinile si pina la sfaturile pe care le da proaspetilor pugilisti, Garcia se dedica total. Chiar el afirma Imi place sa-i ajut pe tinerii care vor sa invete.

Nascut in Mexic, Rafael Garcia prin munca si daruire a devenit la 16 ani pugilist profesionist. La 17 ani, in urma unui accident, a fost nevoit sa renunte la lumea boxului. Cea mai fericita era mama sa, care nu dorea ca fiul ei sa urce vreodata in ring.

Garcia nu a renuntat cu totul. A hotarit sa devina antrenor si s-a mutat cu familia la Las Vegas in primavara lui 1969. Mai intii a lucrat ca ospatar, incercind pe cit posibil sa-si faca timp liber simbata pentru a merge la Silver Slipper, ca sa gaseasca ceva talente dornice de ajutorul lui. Asa a inceput sa antreneze pugilisti hispanici pentru Golden Gloves. Alaturi de Victor Polo, Garcia a mers la Tampa. Se pregateau pentru un meci de zile mari, contra campionului Derric Gainer.

La Tampa, o batrina cauta un inger luptator

In dimineata zilei de miercuri, 24 februarie 2001, Victor si Rafael se antrenau pe plaja. Garcia isi aminteste cum a vazut o batrinica. Sa tot fi avut 80 de ani. M-a intrebat ce fac. I-am raspuns ca am iesit cu luptatorul meu ca sa ne antrenam. Batrinica avea o plasa in mina. Credeam ca venise sa culeaga scoici. Dar ea mi-a spus ca era in cautarea unui inger luptator. Zimbetul ei m-a intrigat. Eram foarte surprins. Mi-a trecut prin cap ca femeia nu era in toate mintile.

La un moment dat a intins mina spre pescarusi, spunindu-mi ca sint ingerasi. Apoi mi-a dat o pana. Mi-a spus ca odata imi va fi de folos. Am intrebat-o la ce se refera. Parea atit de stranie. ... Am auzit zgomote si m-am intors spre Victor sa vad ce se intimpla. In clipa urmatoare batrinica disparuse. I-am povestit lui Polo cele intimplate. A ris de mine, crezindu-ma nebun...

Accesul de furie i-a provocat infarctul

Fara sa stie de ce, poate din superstitie, Garcia a purtat tot timpul cu el pana. La meciul de duminica luptatorul nu a fost intr-o forma prea buna, pierzind in a douasprezecea runda. Eram atit de furios, incit simteam ca imi plesneste capul, spune Garcia. Falcile mi se inclestasera. Am cazut jos de durere. Nu mai stiam ce se intimpla cu mine. Mi-amintesc doar ca au venit paramedicii si ca pina la spital ma tot tineau de vorba ca sa nu adorm. Cu greu imi puteam tine ochii deschisi, dar imi amintesc tot ce s-a intimplat. La spital, doctorii au decis ca pacientul trebuie operat pe cord. Garcia isi aduce aminte cum, in timpul operatiei, i-au luat inima din piept. Dupa citeva minute chirurgul sef a declarat oficial moartea pacientului.

In coma, spiritul se detaseaza de corp

Ma priveam si ma vedeam cum sint operat. Parca iesisem din mine. Dar in loc sa se vada pe sine intrind intr-un tunel, asa cum povesteau de obicei cei care traiau experiente in timpul mortii clinice, Rafael Garcia a avut o cu totul alta viziune. Vedeam munti negri, spune el, care straluceau ciudat, de parca erau din plastic. Zburam si bratele mi se transformasera in aripi.

Toata lumea l-a crezut mort

Garcia si-a revenit din coma. Chirurgul deja completase certificatul de deces. Cind am sunat la compania de asigurari, relateaza Rafael, pentru a-mi verifica situatia, functionarul mi-a spus sigur pe el Domnule, Rafael Garcia e mort.

Am crezut ca innebunesc. M-am rastit la bietul om, spunindu-i ca traiesc bine mersi. Mi-a trebuit mai bine de o ora sa-l conving ca nu sint decedat.

Casa cu multi ingeri

Dupa externare, Garcia a fost dat in grija unui prieten, Benito. Inca in convalescenta, pacientul a fost dus la locuinta sotilor Benito, din Tampa. Primul lucru care mi-a atras atentia atunci cind am intrat in casa prietenului meu era o perna. Pe perna era scris Cred in ingeri. Camera avea numeroase tablouri cu ingeri. Zeci de ingeri. Mi-am amintit de batrinica de pe plaja. Am incercat sa pun cap la cap tot ceea ce se intimplase in ultimele zile. Mai aveam pana. L-am rugat pe Benito sa cheme un preot. M-am confesat pentru prima oara in viata mea. L-am intrebat pe prelat de ce mi s-a intimplat mie asa ceva. De ce tocmai mie?! Parintele mi-a raspuns: Poate ca ai altceva de facut in acesta lume. Poate ca ai o alta misiune…

O intimplare greu de uitat

Azi, Rafael Garcia se simte foarte bine. Nu are nici un fel de probleme de sanatate. Cind este intrebat, povesteste in cele mai mici amanunte experienta traita. Desi e greu de crezut, Garcia declara Exact asa s-a intimplat. Cum as putea minti! Este o poveste adevarata, povestea mea pe care am trait-o eu!

Rafael a pus intr-un mic recipient pana alba primita in dar cu multi ani in urma. E singura dovada materiala a calatoriei sale. E amuleta care il va proteja totdeauna.

Miraje ceresti sau oglindirea unor tablouri reale

Bataliile infanteristilor, orasele care atirna in aer, insulele si vapoarele ireale de pe suprafetele marine - toate aceste tablouri enigmatice le-au aparut oamenilor pe parcursul timpului, in multe zone ale globului. Stiinta explica aceste fenomene ca fiind o oglindire a unor tablouri reale, reflexie care are loc in diverse straturi ale atmosferei. Aceste fenomene nu pot fi explicate insa doar prin termenul de miraje.

Bataliile care se petrec pe nori

In secolele XVI-XVII viziunea unor batalii ceresti a aparut destul de des, ceea ce poate fi constatat si din cronicile din acele timpuri. De exemplu, in anul 1686, in Scotia dupa asemenea lupte ceresti s-a observat caderea pe pamint a unor coifuri, sabii, arme. Erau vizibile rindurile de soldati pregatiti pentru lupta, care marsaluiau prin apa. O cadere asemanatoare de obiecte si viziunea unei armate fantomatice au avut loc la sfirsitul secolului al XVIII-lea tot in Scotia. In anul 1642 s-a putut observa pe cer o lupta fantomatica intre doua armate. Cronicile acelor ani vorbesc despre zgomotul asurzitor, despre tobele care anuntau lupta, despre impuscaturile care s-au auzit timp de o ora pe domeniul Suffolk. Martori ai acestui fenomen au fost multi oameni respectabili care erau gata sa mearga la orice autoritate sa vorbeasca sub juramint despre ceea ce s-a intimplat si sa arate pietrele care au cazut din cer in timpul luptei.

Geologii si tintasii scotieni

In noiembrie 1956 doi geologi au plecat in cercetari pe muntele Kuilin. La ora 3 dimineata au auzit un zgomot ingrozitor. Iesind din cort, au vazut citeva zeci de tintasi scotieni care faceau focul pe niste pietre. Geologii s-au speriat foarte tare. Ziua urmatoare si-au mutat cortul mult mai sus pe munte. In a patra zi a expeditiei au fost treziti de acelasi zgomot. Cu teama i-au observat pe aceiasi scotieni, insa acum pareau parca pe jumatate morti, se indepartau si se impiedicau de pietre. Intorcindu-se de pe munte, geologii au auzit de la locuitorii din partea locului ca arcasii-fantoma din Scotia erau o oglindire fie a bataliei de la sfirsitul secolului al XIII-lea, fie a rascoalei din anul 1745.

Armata de umbre de pe deal

La 23 iunie 1744, in zona riului Kamberland aproape sapte ore locuitorii dintr-un sat au vazut multi calareti care urcau un deal si dispareau dincolo de el. Cu toate acestea, in acel timp, in acea zona nu exista nici o armata adevarata si nici vreun drum care sa traverseze acel deal.

In anul 1785, in Silezia l-au inmormintat cu onoruri militare pe generalul Von Kozel. In timpul funeraliilor, pe cer au aparut deodata niste soldati care marsaluiau. Dupa ce s-a incheiat ceremonia funerara, soldatii-fantome au aparut din nou pentru putin timp.

Sfintul Gheorghe devenit vizibil

La 29 septembrie 1914, ostile engleze aflindu-se sub presiunea nemtilor au fost martori ai unui fapt extraordinar: au vazut cum Sfintul Gheorghe a intervenit in lupta in favoarea lor. Niste escadroane de cavalerie fantomatice se miscau paralel cu soldatii care se retrageau, pe cer aparusera cavaleri, ingeri, sfinti.

Nu numai armate, calareti, soldati aparuti pe cer i-au facut pe cercetatori sa aiba numeroase controverse in ceea ce priveste cauzele acestui fenomen enigmatic. Asemenea obiecte au fost chiar si corabii si orase intregi.

Insula-fantoma a lui Ioan Gura de Aur

In secolul II al erei noastre, chiar Ioan Gura de Aur a observat in insula Patmos din Noul Ierusalim cum ceva cobora din cer. In anul 1684 pe cerul de deasupra tarmurilor din partea vestica a Irlandei a aparut o insula-fantoma. In acele vremuri au existat diverse explicatii ale acestui fenomen: insula-fantoma putea sa fie oglindirea micii insule Brasil, cunoscuta numai de catre cartografi; putea sa fie raiul pamintesc ascuns in ceruri. Aparitia repetata a enigmaticei insule Brasil a fost vazuta de foarte multe persoane, care au crezut ca este un oras adevarat - mare, frumos, cu multa verdeata, cu case, turnuri, ziduri de aparare.

Cetatea de fum de pe malul Groenlandei

La 18 iulie 1820, capitanul vasului Bahram, privind prin binoclu malurile necercetate ale partii de vest a Groenlandei, a observat pe mal un oras foarte mare. Era un oras vechi cu ruinele unor castele, biserici, monumente si alte constructii. Capitanul a facut o schita amanuntita a peisajului din acest oras. Mai tirziu aceste desene au fost publicate in cartea Magia naturii.

Orasul de deasupra Liverpoolului

Cunoscutul scriitor american Charles Hoy Fort in cartea sa Paminturile noi da o lista lunga a cazurilor cind au fost observate orase ceresti in diferite tari. In septembrie 1846 deasupra orasului Liverpool a aparut imaginea unui oras asemanator cu Edinburghul. In anul 1881 deasupra Pomeraniei (Suedia) a aparut un sat acoperit de zapada, asemanator cu cel care a fost vazut si pe insula Bornholm. Orase-fantoma au fost vazute si in Elvetia.

Nici una dintre teoriile care exista in zilele noastre nu poate sa dea o explicatie multumitoare aparitiei pe cer a armatelor, a scenelor de lupta, a oraselor, insulelor si a altor obiecte. Trebuie sa credem astfel ca exista minuni.

Miracolele Maicii Tereza

Numeroase informatii referitoare la vindecarile miraculoase realizate de Maica Tereza dupa moarte au iesit la lumina o data cu inceperea procesului de beatificare.


Tumoarea a disparut in mod miraculos

Intr-o revista religioasa, parintele Brian Kolodiech a dezvaluit povestea unei femei din India care suferea de o tumoare la stomac si care, in mod miraculos, s-a vindecat dupa ce a atins un medalion pe care Maica Tereza il purtase.

In timpul noptii, spune parintele, femeia s-a trezit si a descoperit ca tumoarea disparuse intr-un mod cu totul miraculos. Verificarile ulterioare ale medicilor au dovedit ca femeia era complet vindecata si boala nu a mai revenit niciodata.

Misionarele Caritatii s-au rugat impreuna cu femeia bolnava

Kolodiech face parte din comisia creata in 1999 pentru a aduna informatii legate de viata Maicii Tereza in vederea beatificarii ei.

Procesul de beatificare necesita dovedirea infaptuirii unor miracole, dupa moarte, ca rezultat al rugaciunii oamenilor catre canditat.

Kolodiech a spus ca Misionarele Caritatii, calugaritele ordinului infiintat de Maica Tereza, s-au rugat alaturi de femeia bolnava la 5 septembrie 1998, exact la un an dupa moartea Maicii Tereza.

Ele au pus pe stomacul ei un medalion miraculos, care a fost in contact cu corpul Maicii Tereza inainte de a fi ingropata, iar tumoarea a disparut.

Fundatia Misionarele Caritatii are mai bine de jumatate de secol

Maica Tereza, nascuta in Skopje, acum capitala Macedoniei, a inspirat milioane de oameni pe intreaga planeta in lupta impotriva saraciei, mizeriei si bolilor de pe strazile din Calcutta, unde a infiintat fundatia Misonarele Caritatii, acum mai bine de jumatate de secol.

Maica Tereza vindeca unele boli incurabile

De o alta vindecare miraculoasa a beneficiat o tinara din Palestina care suferea de cancer. Ea a spus ca s-a vindecat dupa ce, in urma rugaciunilor ei, Maica Tereza i-a aparut in vis si i-a spus: Tinara fata, esti vindecata!

Impresionanta ceremonie a fost oficiata la sfirsitul cercetarilor

Detaliile miracolelor infaptuite de Maica Tereza, ca parte a beatificarii ei, au fost prezentate intr-o ceremonie importanta care a fost oficiata la sfirsitul a doi ani de cercetari asupra minunilor realizate. Cunoscuta pentru actele ei de caritate, Maica Tereza a primit si importantul premiu Nobel pentru pace.

Miracolele au fost instantanee si imposibil de explicat stiintific

Parintele Brian, insarcinat de Papa sa colecteze dovezile miracolelor infaptuite de Maica Tereza, a descris o parte din aceste minuni.

Am strins informatii asupra vietii si muncii Maicii Tereza din iulie 1999 si am primit destule dovezi ale miracolelor infaptuite de ea in ultimii doi ani, a spus el.

Parintele Brian a spus in investigatiile sale: diferite fapte mai putin cunoscute din viata Maicii Tereza au fost scoase la lumina.

Mai bine de 100 de persoane au fost intervievate si mii de documente au fost examinate in acesti ani.

El explica ca miracolele in urma carora s-a facut canonizarea au fost instantanee si imposibil de explicat stiintific.

Beatificarea este doar primul pas spre canonizare

Maica Tereza, care a infiintat ordinul Misionarele Caritatii in 1950, a murit in 1997 la virsta de 87 de ani, fiind un model in ceea ce priveste activitatea caritabila.

Munca ei desfasurata printre oamenii saraci si foarte bolnavi i-a adus titul de Sfinta din mizerie, iar devotiunea ei pentru suferinzii si bolnavii din intreaga lume a condus-o spre cistigarea premiului Nobel pentru pace si i-a adus respectul si admiratia a milioane de oameni, de la cei mai amariti la regi si presedinti de tari.

Monstrul din lacul Memphremagog




Barbara Malloy din Newport, Canada, a afirmat ca, la inceputul acestei luni, a vazut un monstru in lacul Memphremagog. Precum Nessie din Loch Ness, Scotia, sau Champ din lacul Champlain, Memphre este eroul unei legende locale.

Nu este prima aparitie a creaturii pentru ca exista numeroase marturii despre existenta acestuia in marele lac canadian.

Aparitiile monstrului dateaza inca din 1840

Un ziar local, The Stanstead Journal, a relatat aparitia a ceva mare si serpuitor in lac in jurul anilor 1840. Pe 21 ianuarie 1847 un martor spune ca: Nu sint cel mai calificat sa spun despre natura animalului straniu, necunoscut, ce aduce cu un sarpe… si traieste in lacul Memphremagog.

Dar era cunoscut inca dinainte. Conform povestirilor din trecut, indienii americani au spus primilor europeni sositi acolo ca era ceva in lac.

Dinozaur din Jurasic, de culoare neagra-maronie cu patru inotatoare

Doamna Malloy a vazut monstrul prima oara in 1983, in apele insulei Horseneck si apoi in nordul insulei.

Se presupune ca Memphre arata cumva ca un plesiozaur, un dinozaur de apa din perioada Jurasica, de culoare maro sau neagra, cu patru inotatoare in forma de lopata, cu un corp alungit si rotunjit si cu gitul lung. Parea lung de aproximativ 15 pina la 20 metri. Desenele populare sau de obiectele de artizanat care-l reprezinta coloreaza pielea acestui animal in verde, dar, de obicei, aceasta depinde de vederea martorului.

De aceasta data doamna Malloy spune ca a vazut o unduire neagra, care se ridica si cobora in apa, dupa care a disparut. Ea a spus ca si un alt locuitor din Newport a confirmat aparitia, numai ca ea a vazut un spate mare, ca o movila ridicindu-se din apa, dar nu a vrut sa anunte public cele vazute.

Dracontologia, desemnata ca ramura a criptozoologiei

In timp, si altii au venit sa adauge noi rapoarte despre aparitia monstrului. Jacques Boisvert, un renumit scufundator si istoric local, a strins o multime de astfel povesti misterioase adunate de-a lungul intregului lac.

Un calugar de la Manastirea Sf. Benoit de linga lacul din apropierea Magog a propus termenul dracontologie pentru activitatea desfasurata de Boisvert. Dracontologia, in versiunea engleza, este o ramura a criptozoologiei, pentru tot felul de creaturi misterioase si legendare.

Numele se regaseste chiar in cererile Oficiului Limbii Franceze din Quebec, responsabil pentru protejarea si protectia limbii franceze in Quebec.

Legenda lui Memphre este promovata prin toate mijloacele

Boisvert nu l-a intilnit niciodata pe Memphre, dar spune ca este deschis unui astfel de eveniment. El, impreuna cu doamna Malloy, a lucrat pentru un timp in anii ’80 pentru a promova legenda si istoria lui Memphre.

Ambii aduna cit mai multe relatari despre monstru si au creat un site web pentru a tine la curent pe cei dornici de informatii.

Doamna Malloy are o expozitie despre aparitiile memorabile ale lui Memphre in cladirea Emory Hebard din Newport. Domnul Boisvert este retinut in provarea imaginii lui Memphre ca o atractie turistica in Magog, desi vorbeste si scrie regulat despre istoria lacului.

Secretarul de stat din Vermont, Deb Markowitz, s-a lansat intr-o mica actiune de promovare a acestui fenomen printr-o pagina web dedicata copiilor, care infatiseaza desene si informatii atit despre Memphre, cit si despre Champ.

Memphre nu se lasa fotografiat

Desi au fost cautate fotografii ale lui Memphre, inca nu au fost gasite dovezi in acest sens. Doamna Malloy a facut citeva fotografii in 1989, in ele observindu-se doar un obiect negru pe deasupra apei care lasa o urma, ca siajul vapoarelor, in spatele lui. Criticii spun ca ar putea fi orice. O fotografie recenta arata ceva care pare un ren inotind de-a lungul riului.

Oricum, povestile despre Memphre captiveaza imaginatia si aduc un aer de mister acestui lac international atit de indragit.

Memoria oglinzilor



Lucruri bizare se petrec in apropierea oglinzilor de sute de ani. Multe suprestitii se leaga de aceste obiecte atit de obisnuite, in aparenta. Dar iata ca s-a descoperit ca si oglinzile, ca si toate celelalte obiecte, au o memorie care, vrem, nu vrem, ne influenteaza.


Secolul XX nu mai arde pe rug vrajitoarele

In Franta zilelor noastre o oglinda ridica numeroase semne de intrebare deoarece, dupa cite se pare, ciudate fenomene se petrec in preajma ei. Daca aceste lucruri s-ar fi petrecut acum 500 de ani am fi avut de-a face, poate, cu arderea pe rug a citorva vrajitoare, dar fenomenul s-a petrecut la sfirsitul secolului al XX-lea, intr-o epoca in care ratiunea si explicatiile stiintifice ale fenomenelor sint la ordinea zilei.

Negustorii de antichitati avertizeaza asupra pericolului care planeaza

Acum citiva ani un eveniment ciudat a intrigat lumea: negustorii de antichitati s-au adresat jurnalistilor cu rugamintea de a preveni colectionarii de anchititati sa se fereasca sa cumpere oglinda care are pe rama inscriptia Louis Arno 1745. Ei spuneau ca aceasta oglinda a ucis mai bine de 38 de oameni de-a lungul istoriei existentei ei.

Anticarii au decis sa se adreseze mass-media deoarece aceasta oglinda a disparut. Descoperirea lipsei ei a fost facuta cind un profesor a cerut sa se faca fotografii ale acestei oglinzi pentru a ilustra prelegerile sale.

Hotul oglinzii va incerca sa o vinda unor colectionari

Purtatorul de cuvint al asociatiei franceze a colectionarilor de antichitati a afirmat ca oglinda a fost pastrata intr-o sectie de politie dupa ce in 1910 a ucis doua persoane. Se pare ca cineva a reusit sa patrunda in depozit si a furat citeva lucruri, inclusiv oglinda cu pricina.

Credem ca hotul care a furat-o va incerca sa o vinda, de aceea dorim sa atentionam pe toata lumea despre pericolul pe care aceasta il reprezinta, a spus el.

Explicatii de tot felul apar pentru a elucida decesele proprietarilor

Oglinda mentionata a provocat hemoragie cerebrala persoanelor care au privit-o. Unii oameni cred ca oglinda reflecta raze de lumina intr-un mod specific, in timp ce altii cred ca toate acestea se intimpla deoarece oglinda a inmagazinat de-a lungul sutelor de ani o puternica energie negativa.

Exista voci care afirma cum ca oglinda este o poarta spre alte lumi.

Nu exista insa nici o opinie obisnuita referitoare la ciudatul obiect, dar oamenii inca incearca sa explice misterioasele decese care au avut loc.

Si filozofii au fost atrasi de misterele oglinzilor

O oglinda este ca un magnet: ea este capabila sa atraga vapori toxici care se acumuleaza pe suprafata ei.

Filozoful italian Campanella (1568 – 1639) avea o teorie care spunea: Femeile in virsta care nu au singe cald prin vene si a caror gura emana un miros ingrozitor descopera ca oglinzile lor devin incetosate, datorita faptului ca umezeala respiratiei lor grele se depune pe sticla rece. Daca saliva lor cade pe un material, acesta se strica. Daca un copil doarme cu o batrina, zilele lui vor fi mai scurte in timp ce ale ei vor creste, iar copilul va muri curind.

Vaporii toxici rezultati din respiratie se depun pe oglinzi

Oamenii de stiinta francezi si-au pus si ei aceleasi intrebari de-a lungul secolelor. Un document al Academiei de Stiinte din Paris, datat din 1737, spune: Cind o femeie batrina se apropie de o oglinda si petrece mai mult timp in fata ei, oglinda va absorbi o mare parte din vaporii nocivi ai respiratiei ei. Analizele chimice au dovedit ca vaporii rezultati din respiratie pot fi extrem de toxici.

Substantele otravitoare pe care respiratia unei persoane bolnave le elimina se pot aseza pe suprafata oglinzii de pe care apoi, prin evaporare, pot influenta negativ sanatatea altor oameni care inhaleaza otravurile.

Superstitiile spun sa nu privesti in oglinda cind esti foarte suparat

Unii cercetatori folosesc aceasta proprietate a oglinzilor pentru a explica o superstitie care spune ca nu trebuie sa te arati in fata unei oglinzi atunci cind ai o suparare mare.

Dupa cum stiti, si la noi exista obiceiul de a acoperi oglinzile intr-o casa in care a decedat cineva, poate tocmai din aceeasi cauza.

Oglinzile spalate detin altfel de informatii

Oricum, nu este vorba de un sediment chimic pe oglinda Louis Arno datorita careia sa fi murit proprietarii ei. Substantele otravitoare de pe o oglinda pot fi spalate foarte usor cu apa. Oglinda a fost, in mod cert, spalata de multe ori.

Totusi o oglinda poate pastra unele informatii – nu trebuie sa fii nebun pentru a presupune ca oglinzile au o memorie.

Oglinda unei case este martora tuturor evenimentelor care s-au petrecut acolo. Ea reflecta deopotriva dramele si tragediile, momentele amuzante si cele stupide, frumusetea si uritenia.

Uneori oamenii isi doresc o oglinda care ar putea sa le arate episoade pe care le-a reflectat cu ani in urma, pentru a retrai diverse momente din trecut.

Chiar daca nu deruleaza imagini ca un video, oglinzile pot aminti cite ceva

In cartea sa, Vulis scria: O oglinda este intotdeauna prezentul, fara trecut si fara viitor. O oglinda este incarnarea amneziei. Este succesiunea momentelor care dispar pentru totdeauna, o data ce au fost reflectate in ea.

Este cu adevarat foarte greu de crezut ca o oglinda poate functiona ca o camera video, dar nu este exclus ca ea sa fie capabila sa-si aminteasca cite ceva. Imaginile nu sint verosimile, dar este posibil ca oglinda sa-si poata aminti trasaturile caracteristice ale proprietarului ei, asa cum si alte obiecte pot face.

Experimentele demonstreaza ca obiectele au memorie

Doctorul Harver Rundler este cel care conduce un experiment deosebit de interesant, ajutat fiind de o femeie care are o sensibilitate deosebita. Doctorul ii cere sa-i explice sentimentele pe care le incearca vizavi de doua obiecte necunoscute ei, care se afla in doua cutii identice. Femeia a spus ca fiecare obiect ii trezeste sentimente diferite si a afirmat ca intr-una din cutii s-ar afla un obiect vechi care a fost luat dintr-un vechi amfiteatru plin cu amfore mari, iar celalalt ii provoaca durere fizica.

Atunci cind doctorul a deschis cutiile, femeia a putut vedea ca, intr-adevar, intr-una se afla un ochi de geam, iar in cealalta o moneda romana pe care arheologii au descoperit-o in Franta. Fragmentul de sticla din prima cutie a fost luat dintr-un geam care a fost spart datorita unei puternice explozii care a ucis citiva oameni.

Feriti-va sa aduceti in casa oglinzi vechi

Daca toate obiectele au proprietatea de a memora, o oglinda de ce ar face exceptie, cu atit mai mult cu cit se stie ca oglinzile au in compozitie argint, iar acest metal are o capacitate mare de stocare a informatiei? De aceea oglinda poate prelua si apoi emana informatiile care au fost salvate anterior. Aceasta emanare poate afecta uneori, in anumite conditii, fiintele umane.

Trebuie sa fim foarte atenti inainte de a pune o veche oglinda in camera. Ea poate fi incarcata cu energii negative. O veche oglinda, cu o bogata istorie, deseori poate cauza vise ciudate sau imagini bizare, poate induce dorinte neobisnuite, teama neexplicata si cite si mai cite.

Multe astfel de oglinzi isi pot aminti emotiile, sentimentele si starile pe care fiintele umane din jurul lor le-au trait. Aceasta inseamna ca pot afecta mintea noului proprietar ca si cum ele pastreaza informatia si-si amintesc nu imagini, ci intelesul lor.

Medicii din astral si ucenicul lor de pe Pamint

Un baiat de 8 ani din Taman, Malaiezia, afirma ca a fost inzestrat cu puteri vindecatoare supranaturale de catre sapte barbati care l-au vizitat intr-o zi.


Baiatul a tratat peste 300 de oameni

Muhamad Shukar Arbi din Taman spune ca sapte barbati imbracati in robe albe si cu turbane pe cap l-au binecuvintat, la inceputul acestui an, cu puteri neobisnuite.

Dupa acest eveniment baiatul a spus ca a tratat aproximativ 300 de oameni din diverse parti ale tarii si i-a vindecat de diverse boli, reusind inclusiv sa salveze niste drogati ce nu puteau sa scape de viciul lor.

Batrinii i-au daruit puterea de a vindeca

Muhamad este al treilea din cei cinci copii ai familiei. El spune ca: In timp ce eram intr-o zi in casa, am vazut sapte barbati imbracati in robe si cu turbane, sprijinindu-se in bastoane, care mi-au spus ca am puterea de a vindeca bolile. Cind am fost sa vindec pacienti ii chemam in ajutor pe cei sapte barbati si ei veneau sa ma ajute sa vindec diferite tipuri de suferinte – a spus copilul.

El afirma ca a primit, de la cei sapte barbati, patru mici pietricele care sint plasate pe pieptul sau. Pietricelele sint asemanatoare celor folosite in rugaciuni si psalmodieri.

Tratamente se fac cu ajutorul florilor, nisipului si apei

Conform celor spuse de baiat, care se comporta ca orice alt copil de virsta lui, el ar folosi flori, sare, nisip, tamiie si apa pentru a-si trata pacientii, in functie de suferinta lor.

Mama copilului spune ca ea a devenit constienta de puterile fiului ei dupa ce timp de o saptamina, la inceputul anului, el a facut febra mare.

Ulterior ea a vazut unele schimbari la el cind a inceput sa salute si sa vorbeasca cu fiinte invizibile pentru ea.

Mama ia in gluma puterile copilului

Am fost surprinsa intr-o zi cind mi-a cerut un pahar de apa ca sa poata sa rosteasca rugaciuni pentru a-mi trata tensiunea ridicata – a spus mama copilului.

Ea l-a indepartat atunci crezind ca este vorba de o gluma, pentru ca el stia ca a fost la o clinica pentru tratament.

Oricum, i-am dat ceea ce dorea, dupa care a inceput sa intoneze rugaciuni. Spre marea mea uimirea starea mea fizica s-a imbunatatit si am fost vindecata dupa ce am baut din acea apa din cind in cind, a mai spus ea.

Hainele lui emanau un puternic miros de tamiie

Mama lui Muhamed si-a schimbat impresia despre comportamentul ciudat al fiului sau cind a observat mirosul de tamiie care razbatea din camasile sale, chiar dupa ce erau spalate. Baiatul i-a spus ulterior despre vizita celor sapte barbati si despre misiunea ce i-a fost incredintata.

Femeia, care-si ajuta sotul ce lucreaza la cantina unei fabrici, a inceput apoi sa creada ca, intr-adevar, cei sapte barbati i-au dat fiului sau puteri supranaturale menite sa vindece oamenii.

Batrinul in alb ii veghea somnul micutului

M-am rugat ca, daca fiul meu are puterea de a ajuta oamenii, as vrea sa-i vad si eu pe cei sapte barbati pe care el i-a mentionat.

Si intr-o zi, in jurul orei 14, ea a vazut un batrin ce purta o roba alba si turban care, sprijinindu-se in baston, statea in apropierea fiului sau care dormea.

Ea spune ca baiatul poate, de asemenea, sa detecteze pe cei care au intentii rele, adaugind ca nimeni din familia lor nu vrea sa aiba de-a face cu asemena oameni.

Conform celor spuse de ea, fiul sau se joaca cu alti baieti de virsta lui, atunci cind nu are pacienti. El este serios atunci cind se roaga si trateaza bolnavi.

Un pacient de-al baiatului spune ca atunci cind a venit la el suferea de o durere puternica in partea stinga a corpului si dupa ce Muhamed l-a ajutat, durerea a disparut.

Powered by eBizar